Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas pasmerkė antisemitinės neapykantos kurstymo augimą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį pasmerkė „nepriimtiną“ antisemitinės neapykantos kurstymo ir vandalizmo augimą, susiedamas tai su virtine antivyriausybinių demonstracijų, pranešė vyriausybės atstovas Benjaminas Griveaux.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Antisemitizmas yra Respublikos nepripažinimas, lygiai taip pat kaip išrinktų pareigūnų arba institucijų puolimas yra Respublikos nepripažinimas“, – citavo jis E.Macrono žodžius ministrų kabineto posėdyje.

Praėjusį savaitgalį daugelio prancūzų pasipiktinimą sukėlė antisemitiniai grafičiai ir vandalizmo atvejai Paryžiuje ir jo apylinkėse, įskaitant paminklo 2006 metais mirtinai nukankintam žydų jaunuoliui išniekinimą.

Pasak B.Griveaux, E.Macronas sakė, kad šie incidentai yra įvykių, susijusių su vadinamųjų „geltonųjų liemenių“ judėjimo antivyriausybiniais protestais, „naujas posūkis“.

Savaitgalį vyko dar vienas „geltonųjų liemenių“ protestas prieš E.Macroną ir jo verslui palankią politiką.

Vyriausybės pareigūnai kelia prielaidą, kad dėl antisemitinių incidentų iš dalies kalti dešiniųjų ir kairiųjų radikalai, įsimaišę tarp savaitgalį vykusių protestų dalyvių.

Tačiau tiesioginių šios sąsajos įrodymų jie nepateikė, o antisemitiniai išpuoliai prasidėjo anksčiau nei lapkritį kilę antivyriausybiniai protestai.

Maždaug 300 žmonių trečiadienį susirinko Paryžiaus priemiestyje prie vieno memorialo, paminėti žiauraus 23 metų Ilano Halimi nužudymo metinių.

Į minėjimą atėję pareigūnai, įskaitant Izraelio ambasadorių Prancūzijoje, savaitgalį nupjautų medžių vietoje pasodino naujus medelius.

Vidaus reikalų ministras šią savaitę pranešė, kad pernai policija užregistravo 541 antisemitinį nusikaltimą arba 74 proc. daugiau nei 2017-aisiais, kai buvo registruota 311 tokių atvejų. Prieš tai šis skaičius mažėjo dvejus metus iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius