-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas tikisi ESBO tarpininkavimo Baltarusijoje artimiausiomis savaitėmis

Lietuvoje viešintis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sako tikįs, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija artimiausiomis savaitėmis imsis tarpininkavimo misijos Baltarusijoje.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes pasitelksime Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją ir kartu su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'u Micheliu mes norėtume paskatinti Baltarusiją sutikti su ESBO tarpininkavimu“, – antradienį sakė E.Macronas diskusijoje Vilniaus universitete.

„Mūsų tikslas ateinančiomis savaitėmis tarpininkavimą įgyvendinti, nes tik tokiu būdu galime užtikrinti taikų valdžios perdavimą, politinių kalinių išlaisvinimą“, – pridūrė jis.

E.Macronas sakė, kad sprendžiant šią krizę taip pat būtina „vystyti dialogą su Rusija, kalbėtis su Vladimiru Putinu“.

„Nuo rugpjūčio sakome, kad būtų klaida ir nepateisinama provokacija, jei Rusija įvestų karines pajėgas. Manau, kad tai Baltarusijos, o ne kaimynų klausimas.

Dirbsime kartu su Rusija ir tarptautine bendruomene“, – kalbėjo E.Macronas.

E.Macronas taip pat sakė tikįs, kad Europos Sąjunga jau artimiausiu metus paskelbs sankcijas Baltarusijos režimui dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš taikius protestuotojus.

„Europa imasi veiksmų, daro spaudimą, artimiausiomis dienomis ar savaitėmis patvirtinsime sankcijas. Tokiu būdu darysime įtaką tam režimui, kuris eina į pabaigą“, – antradienį kalbėjo Prancūzijos lyderis.

E.Macronas kalbėjo netrukus po to, kai Vilniuje susitiko su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Ji teigė per susitikimą Vilniuje sulaukusi E.Macrono pažado padėti siekti derybų dėl politinės krizės sureguliavimo ir politinių kalinių paleidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius