Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 01 /17:55

E.Macronas: vakcinacija visoje Prancūzijoje planuojama balandžio–birželio mėnesiais

Prancūzija siekia plataus masto vakcinavimą nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 pradėti kitų metų balandžio–birželio mėnesiais, antradienį sakė prezidentas Emmanuelis Macronas.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2021 metų pradžioje bus vykdoma pirma vakcinavimo kampanija, skirta pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms. Po jos bus vykdoma antra kampanija likusiai visuomenės daliai, spaudos konferencijoje Eliziejaus rūmuose paskelbė prezidentas.

Premjeras Jeanas Castexas parlamentui sakė, kad prioritetas skiepijant bus teikiamas senelių namų gyventojams ir kai kuriems ten dirbantiems žmonėms.

VIDEO: Jau ruošiamasi vakcinų nuo COVID-19 gabenimui – aviakompanijos sako, jog tai bus iššūkis

Pasaulio viltis, kad skiepai nuo COVID-19 gali būti parengti vartoti iki šių metų pabaigos, pakurstė JAV firmos „Moderna“ pranešimas, kad ji pirmadienį kreipėsi dėl jos vakcinos patvirtinimo Jungtinėse Valstijose ir Europoje.

Pastarosiomis dienomis abiejose Atlanto pusėse taip pat buvo pateikti prašymai leisti naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ kuriamą vakciną. Pranešama, kad abiejų vakcinų veiksmingumas yra maždaug 95 procentai.

Amerikiečių „Pfizer“ ir vokiečių „BioNTech“ prognozuoja, kad jų vakcinai žalia šviesa JAV bus uždegta netrukus po gruodžio 10-osios, o Europos vaistų agentūra (EVA) anksčiau antradienį pranešė, kad iki gruodžio 29-osios nuspręs, ar skubos tvarka pritarti šių firmų sukurtos vakcinos nuo COVID-19 naudojimui.

EVA taip pat nurodė, kad sprendimą dėl „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos priims anksčiau nei dėl jų varžovės „Moderna“ sukurto preparato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius