Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egiptas turi sužinoti prezidento rinkimų laimėtoją

Egiptiečiai sekmadienį sužinos, kas laimėjo visuomenę suskaldžiusius šalies prezidento rinkimus, kurių rezultatų paskelbimas buvo atidėtas abiem kandidatams paskelbus pergalę ir kilus įtampai tarp jų šalininkų stovyklų.
Mohammedas Mursi ir Ahmedas Shafiqas
Mohammedas Mursi ir Ahmedas Shafiqas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rinkimų komisija, prižiūrinti Musulmonų brolijos kandidato Mohamedo Mursi ir buvusio premjero Ahmedo Shafiqo dvikovą, pranešė, kad oficialų laimėtoją paskelbs 15 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku.

„Egiptas šiandien sužinos savo prezidentą“, – skelbia nepriklausomas dienraštis „al Shorouk“ ir liberalus dienraštis „al Wafd“.

„Egiptas sulaikė kvėpavimą ir nervingai laukia rinkimų komisijos verdikto“, – rašė nepriklausomas laikraštis „al Masry al Youm“.

Šeštadienį du dideli protestai Kaire akcentavo tai, kad M.Mursi ir A.Shafiqo kova suskaldė visuomenę.

Tūkstančiai Musulmonų brolijos šalininkų laukti jų kandidato pergalės paskelbimo susirinko praėjusių metų sukilimo simboliu tapusioje Kairo Tahriro aikštėje. Šimtai jų ten praleido ir naktį.

„Mursi, Mursi, Dievas visų didesnis“, – skandavo jie.

Kitame miesto gale, Nasro rajone, tūkstančiai A.Shafiqo šalininkų laikė savo kandidato ir karinio valdytojo feldmaršalo Husseino Tantawi atvaizdus. Jie skandavo: „Liaudis ir armija yra viena“.

„Šalin aukščiausiojo vadovo valdymą“, – šaukė protestuotojai, turėdami omenyje Musulmonų brolijos lyderį.

Ir M.Mursi, ir A.Shafiqas paskelbė savo pergalę, o rinkimų komisijai atidėjus oficialaus laimėtojo paskelbimą, įtampa tik padidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius