Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto Koptų Bažnyčia rengiasi popiežiaus Šenudos III laidotuvėms

Egipto Koptų Ortodoksų Bažnyčia sekmadienį pradėjo rengtis savo popiežiaus Šenudos III, kuris šeštadienį, būdamas 88 metų, mirė, laidotuvėms.
Egipto Koptų Ortodoksų Bažnyčia ruošiasi popiežiaus Šenudos III laidotuvėms
Egipto Koptų Ortodoksų Bažnyčia ruošiasi popiežiaus Šenudos III laidotuvėms / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Egiptas Popiežius

Vykdant velionio valią, išsakytą testamente, Šenuda III bus palaidotas Šv. Pišojaus (Paisijaus) vienuolyne Vadi an Natrūne Nilo deltoje, kur leido savo tremtį po susipykimo su velioniu prezidentu Anwaru Sadatu, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Velionis Aleksandrijos popiežius ir Šv. Morkaus sosto patriarchas Šenuda III, arba Sinutijas III, iki antradienį įvyksiančių laidotuvių bus pašarvotas atvirame karste Kairo Šv. Morkaus katedroje, pranešė valstybinis dienraštis „al Akhbar“.

Popiežiaus pareigas dviem mėnesiams, iki naujo popiežiaus rinkimų, perėmė Nilo deltos al Bucheiros provincijos vyskupas Pachomijus, pranešė valstybinė televizija.

Koptų vyskupai iš viso pasaulio jau pradėjo rinktis Egipte ir dalyvauti susirinkimuose dėl laidotuvių bei Šenudos III įpėdinio rinkimų.

Egipto koptų – didžiausios Artimųjų Rytų krikščionių bendruomenės – popiežius Šenuda III daug metų turėjo rimtų sveikatos problemų, dažnai vykdavo gydytis į Jungtines Valstijas.

Neseniai jam buvo nutrauktas gydymas dėl kepenų nepakankamumo ir auglių plaučiuose, nes jis jau buvo pernelyg silpnas, pranešė Koptų Bažnyčia.

Popiežius paliko nerimaujančią koptų bendruomenę, kuri pastaraisiais metais ne kartą buvo tapusi tarpreliginės neapykantos kurstomų išpuolių taikiniu ir kuri skundžiasi kasdienybe tapusiais puldinėjimais bei diskriminacija.

Egipto krikščionys ypač nerimauja dėl islamiškų jėgų iškilimo ir griežtesnės pozicijos po prezidentą Hosni Mubaraką nuvertusio liaudies sukilimo. 

VIDEO: Coptic Pope dies in Egypt

VIDEO: POPE SHENOUDA III OFFICAL TRIBUTE 1923-2012: مسؤول البابا شنودة الجزية 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius