Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekscentriškojo Turkmėnijos lyderio vizitas Europoje baigėsi skandalu

Austrijoje apsilankęs Turkmėnijos prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas sukėlė tikrą skandalą, atsisakydamas atsakinėti į žurnalistų klausimus, skelbia Austrijos žiniasklaida.
Gurbanguly Berdymuchamedovas.
Gurbanguly Berdymuchamedovas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Opozicijos atstovus griežtai kontroliuojantis Turkmėnijos vadovas pareikalavo, kad būtų nusižengta diplomatiniam protokolui ir spaudos atstovai tiesiog išklausytų jo kalbos, neklausdami jokių klausimų.

Pasipiktinę Austrijos ir kitų Europos valstybių žurnalistai tuoj pat paliko patalpas Hofburgo rūmuose, kur G.Berdymuchamedovas bendravo su Austrijos lyderiu Heinzu Fischeriu ir turėjo vykti oficialus rezultatų aptarimas.

10 minučių kalbėjusio Turkmėnijos vadovo klausėsi tik keli Austrijos spaudos atstovai ir devyni Turkmėnijos žurnalistai, nušvietę retą savo lyderio kelionę į Europą.

H.Fischerio teigimu, pokalbio metu buvo aptartas ir žmogaus teisių pažeidinėjimo Turkmėnijoje klausimas, tačiau apie tai nebuvo užsiminta Turkmėnijos lyderio pasisakyme. Didesnis dėmesys skirtas ekonominiam bendradarbiavimui bei verslo plėtros galimybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius