-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ekskancleris G.Schroederis patraukė Bundestagą į teismą dėl privilegijų panaikinimo

Buvęs kancleris Gerhardas Schroederis patraukė Vokietijos parlamentą į teismą už sprendimą panaikinti kai kurias jo oficialias privilegijas, turėtas po pasitraukimo iš posto, dėl jo ryšių su Rusijos energetikos milžinėmis, penktadienį pranešė jo advokatas.
Gerhardas Schroederis
Gerhardas Schroederis / „Scanpix“ / „Imago“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Teismas

78 metų G.Schroederis sulaukė griežtos kritikos dėl savo artimų ryšių su Kremliaus šeimininku Vladimiru Putinu ir dėl dalyvavimo Rusijos valstybės remiamų energetikos bendrovių veikloje.

Gegužę priimtas sprendimas atimti iš G.Schroederio mokesčių mokėtojų lėšomis finansuojamą biurą ir personalą „prieštarauja teisinės valstybės principams“, visuomeniniam transliuotojui NDR sakė advokatas Michaelis Nagelis.

Ekskancleris „apie viską sužinojo iš žiniasklaidos“, nurodė D.Nagelis ir pridūrė, kad socialdemokratas prašė pasiaiškinti atsakingam Biudžeto komitetui, tačiau jam nebuvo suteikta galimybė pasisakyti.

G.Schroederio advokatai pateikė skundą Berlyno administraciniam teismui, patvirtino šio teismo atstovas.

Priimdamas sprendimą atimti privilegijas, komitetas padarė išvadą, kad G. Schroederis, kanclerio pareigas ėjęs 1998–2005 metais, „nebesilaiko nuolatinių savo posto pareigų“.

Dauguma G.Schroederio biuro darbuotojų išėjo iš darbo dar prieš priimant galutinį sprendimą.

Nors buvęs kancleris gegužę atsistatydino iš Rusijos naftos bendrovės „Rosneft“ valdybos ir atsisakė darbo dujų milžinės „Gazprom“ stebėtojų taryboje, jis neatsižadėjo glaudžių ryšių su Kremliumi.

G.Schroederis liepą susitiko su V.Putinu, o paskui pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi „derybų būdu išspręsti“ karą Ukrainoje. Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis šiuos komentarus pavadino „bjauriais“.

Praėjusią savaitę Vokietijos socialdemokratai padarė išvadą, kad G.Schroederiui bus leista likti partijos nariu, nustatę, kad jis dėl savo ryšių su Rusijos prezidentu nepažeidė taisyklių.

G.Schroederio pozicija dėl karo ir jo savarankiška diplomatija sukėlė politinių keblumų SPD, kuriai priklauso ir dabartinis kancleris Olafas Scholzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius