Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 30

Ekspertai įvertino, koks galėtų būti JAV atsakas Iranui dėl nužudytų amerikiečių

Savaitgalį Jordanijoje esančioje amerikiečių bazėje įvykdytas, kaip manoma, su Iranu susijusių kovotojų dronų išpuolis, per kurį žuvo trys amerikiečių kariai, o dešimtys buvo sužeista. Nors aukščiausiojo rango Baltųjų rūmų pareigūnai tvirtina neplanuojantys įsivelti į karinius veiksmus su Iranu, konflikto Artimuosiuose Rytuose stebėtojai supranta, kad atsakas bus.
JAV karys Irake
JAV karys Irake / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Jungtinės Valstijos nenori karo su Iranu, tačiau privalo reaguoti į, kaip teigė, situaciją eskaluojantį drono smūgį Jordanijoje, pirmadienį pareiškė Baltieji rūmai.

„Paprasto atsakymo čia nėra, – per trumpą spaudos konferenciją kalbėjo JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby. – Todėl prezidentas susitinka su savo nacionalinio saugumo komanda ir svarsto jam pateiktas galimybes.“

„Atlanto tarybos“ analitinio centro Artimųjų Rytų programų vyresnysis direktorius Williamas F.Wechsleris, buvęs JAV gynybos sekretoriaus padėjėjo pavaduotojas specialiosioms operacijoms ir kovai su terorizmu, atkreipė dėmesį, kad taip kaip dauguma Izraelio politikos formuotojų ilgus metus manė, kad „Hamas“ keliamos grėsmės yra sėkmingai valdomos, taip ir ne viena Jungtinių Valstijų administracija tikėjo, jog kontroliuoja Irano ir jo įgaliotinių grėsmę Artimuosiuose Rytuose.

Tačiau, jo nuomone, galimai klydo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius