-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertas apie konfliktą tarp Baku ir Jerevano: taikos nebus, bet naujo karo nenorima

Po antradienį kilusių susirėmimų Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje abi pusės skaičiuoja aukas bei sužeistuosius. Nors tarpininkaujant Maskvai dar tos pačios dienos vakare buvo pranešta apie paliaubas, įtampa tarp Jerevano ir Baku neatslūgo. Artimiausiais metais nesitikima ryškesnio santykių tarp šalių gerėjimo, o tikimybė, kad susišaudymai pasienyje vėl atsinaujins – labai reali.
Armenijos kariai
Armenijos kariai / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Armėnijos gynybos ministerija po pasienyje vykusių susirėmimų pranešė apie vieno kario žūtį, 24 laikomi dingusiais, o 13 pateko į nelaisvę.

Apie žuvusius taip pat praneša ir Azerbaidžanas. Azerbaidžano gynybos ministerija trečiadienį informavo per naujausius susirėmimus netekusi septynių karių, įskaitant vieną karininką, ir paskelbė žuvusiųjų sąrašą. Baku duomenimis, per kautynes dar 10 azerbaidžaniečių karių buvo sužeisti.

Antradienį prie abiejų nesutaikomų priešininkių bendros sienos įsiplieskus naujoms kautynėms Jerevanas ir Baku kaltino vienas kitą. Vėliau tą pačią dieną buvo pranešta, kad tarpininkaujant Rusijai Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje buvo paskelbtos paliaubos.

Įtampa tarp Baku ir Jerevano ypač padidėjo pernai, po 6 savaičių karo Kalnų Karabache. Ginkluotas konfliktas pareikalavo per 6,5 tūkst. gyvybių ir pernai lapkritį baigėsi paliaubomis, kurioms tarpininkavo Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius