-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekvadoro prezidentu tapo prie vežimėlio prikaustytas Leninas Moreno

Ekvadoro prezidento rinkimus laimėjo socialistas Leninas Moreno, antradienį patvirtino rinkimų komisija.
Leninas Moreno
Leninas Moreno / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Ekvadoras

Ši pergalė kertasi su Lotynų Amerikoje kelerius pastaruosius metus stebėta dešiniosios stovyklos stiprėjimo tendencija ir pratęsia dešimtmetį trunkantį kairiųjų valdymą svarbioje naftą eksportuojančioje šalyje.

Nacionalinės rinkimų tarybos vadovas Pablo Pozo per televiziją sakė, jog neatšaukiamai oficialūs rezultatai rodo, kad 64 metų L.Moreno gavo 51,16 proc. balsų.

Jis įveikė 61 metų konservatorių Guillermo Lasso, kuris tvirtino, kad rezultatai buvo klastojami, ir jų nepripažino. G.Lasso surinko 48,84 proc. balsų.

„Sveikiname Ekvadoro žmones, teisėtai išrinkusius savo prezidentą, – sakė P.Pozo. – Ekvadoras laisvai pasisakė prie balsadėžių, mūsų etinė pareiga – gerbti jo balsą.“

Jis patvirtino, kad L.Moreno pergalė neatšaukiama, nes jau suskaičiuota 99,65 proc. visų balsų.

Po sekmadienį įvykusio antrojo rinkimų rato L.Moreno pirmadienį pasiskelbė visų ekvadoriečių prezidentu. Tuo tarpu G.Lasso žadėjo užginčyti rezultatus.

Pasak P.Pozo, rinkimų taryba garantuoja abiejų politinių šalių teisę pateikti prieštaravimus ir apeliacijas teisinių institucijų kanalais iki balandžio 12 dienos, kai rezultatai bus oficialiai patvirtinti.

L.Moreno, kuris yra prikaustytas prie invalido vežimėlio ir gina neįgaliųjų teises, laikomas nuosaikesniu veikėju už kadenciją baigiantį kairiųjų prezidentą Rafaelį Correą.

L.Moreno ir konservatoriaus, buvusio bankininko G.Lasso rinkimų kova buvo atidžiai stebima, mėginant įžvelgti užuominų apie politinį klimatą Lotynų Amerikoje, kur ilgiau kaip dešimtmetį trukęs kairiųjų dominavimas blėsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius