Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelis Macronas kritikuojamas dėl dar vieno darbuotojus įžeidžiančio komentaro

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį sulaukė kritikos, kai apkaltino darbuotojus, neva šie „drumsčia vandenį“, o prieš kelias savaites savo darbo reformų kritikus jis apšaukė tinginiais.
Emmanuelis Macronas Sorbonos universitete
Emmanuelis Macronas kritikuojamas dėl dar vieno darbuotojus įžeidžiančio komentaro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E.Macrono pasisakymai nuskambėjo trečiadienį jam lankantis centriniame Egletono mieste, kai tame pačiame regione maždaug 150 darbuotojų ir atleistų jų kolegų susirėmė su policija per protestus GM&S automobilių detalių gamykloje.

„Kai kuriems žmonėms, užuot drumsčius vandenį, būtų naudingiau ieškotis darbo, pavyzdžiui, darbuotojų ieškančioje liejykloje Iselyje“, – sakė E.Macronas, turėdamas omeny miestelį, esantį maždaug už 140 kilometrų.

Verslą remiantis prezidentas tokią nuomonę išreiškė kalbėdamas su vienu regiono pareigūnu Alainu Rousset, kuris užsiminė, kad liejyklai sunku rasti darbuotojų.

„39 metų prezidentas „nežino, ką reiškia ieškoti darbo“, – sakė vienas įstatymų leidėjų Adrienas Quatennensas iš partijos „La France Insoumise“ („Nepasidavusi Prancūzija“).

„Macronas kartoja klaidas“, – „Twitter“ žinutėje rašė Socialistų partija ir paragino E.Macroną galvoti, ką kalba, ir gerbti Prancūzijos žmones. Konservatyvi Respublikonų partija taip pat išreiškė savo nepasitenkinimą prezidento pasisakymais.

E.Macronas ir anksčiau yra susilaukęs pastabų dėl savo pasisakymų, nuskambančių, kaip panieka paprastiems žmonėms.

E.Macronas ir anksčiau yra sulaukęs pastabų dėl savo pasisakymų, nuskambančių, kaip panieka paprastiems žmonėms.

Ankstyvą rugsėjį, vos kelios dienos prieš profsąjungų rengiamą protestą prieš E.Macrono darbo reformas, prezidentas pasisakė, kad nenusileis „tinginiams, cinikams ir teroristams“.

Šis komentaras tapo šūkiu protestuotojams, pavyzdžiui, „Tinginiai visame pasaulyje – susivienykime!“.

Vyriausybės atstovas Christophe‘as Castaneras ketvirtadienį stojo į E.Macrono pusę: „Prezidentas turėtų galėti vartoti tuos pačius žodžius, kokius mes vartojame visą laiką.“

Kai kurie Prancūzijos jauniausią prezidentą laiko pernelyg išdidžiu ir kartais autoritarišku.

E.Macrono populiarumas stipriai smuko nuo jo išrinkimo gegužės mėnesį. Jo populiarumo reitingas dabar siekia 32 proc., rodo ketvirtadienį paskelbta „YouGov“ apklausa.

Prancūzijos prezidentas anksčiau susilaukė kritikos, nes palygino savo, kaip prezidento, vaidmenį su romėnų dievu Jupiteriu bei dėl to, kad išskyrė „sėkmingus žmones ir tuos, kurie nieko nepasiekė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius