Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelis Macronas ragina deeskaluoti įtampą tarp Izraelio ir Irano

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį paragino siekti „deeskalavimo“ tarp Izraelio ir Irano, izraeliečių armijai paskelbus apie smūgius iraniečių taikiniams Sirijoje.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas ragina deeskaluoti įtampą tarp Izraelio ir Irano / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jis ragina deeskaluoti“, – sakoma prezidentūros pareiškime. Jame priduriama, kad E. Macronas vėliau ketvirtadienį aptars šį klausimą Vakarų Vokietijos Acheno mieste susitikęs su kaclere Angela Merkel.

Izraelio armija ketvirtadienį paskelbė, kad smogė dešimtims Irano kariškių taikinių visoje Sirijoje. Tai viena didžiausių Izraelio karinių operacijų pastaraisiais metais ir didžiausias Irano taikinių puolimas.

Izraelis teigia reidus įvykdęs po maždaug 20 raketų paleidimo iš Sirijos į jo pajėgas okupuotose Golano aukštumose. Raketos buvo paleistos maždaug vidurnaktį.

VIDEO: Aštuoneri konflikto Sirijoje metai: ką kare veikia užsienio jėgos?

Incidentas įvyko kelias savaites augant įtampai, po JAV prezidento Donaldo Trumpo antradienio sprendimo pasitraukti iš svarbios 2015 metų sutarties su Iranu dėl jo branduolinės programos. Izraelis ilgą laiką propagavo tokį žingsnį.

E.Macronas vokiečių savaitraščiui „Der Spiegel“, kuris jo interviu paskelbė savaitgalį, sakė, kad JAV pasitraukimas iš susitarimo su Iranu galėtų atverti „Pandoros skrynią“, ir pridūrė: „Tai gali reikšti karą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius