Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES derybininkas Michelis Barnier prašo daugiau laiko „Brexit“ susitarimui pasiekti

Europos Sąjungos vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier antradienį pareiškė, kad reikia daugiau laiko pasiekti „Brexit“ susitarimui, vis daugėjant būgštavimų, kad Didžiajai Britanijai teks iš Bendrijos trauktis neturint jokio susitarimo.
Michelis Barnier
Michelis Barnier / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak M.Barnier, tarp šalių yra keletas rimtų nesutarimų, ypač opiu Airijos sienos klausimu.

Atvykęs į Liuksemburgą informuoti ES ministrų apie derybų procesą lemtingo Bendrijos viršūnių susitikimo išvakarėse, M.Barnier pareiškė, kad susitarimas dar nepasiektas.

„Mums reikia daugiau laiko, kad rastume visa apimantį susitarimą ir padarytume didelę pažangą, kurios reikia, kad užbaigtume šias derybas dėl tinkamo JK pasitraukimo“, – sakė M.Barnier.

„Mes panaudosime tą laiką ramiai ir rimtai, kad pasiektume šį visa apimantį susitarimą artimiausiomis savaitėmis“, – pridūrė jis.

Paskutiniame M.Barnier ir Jungtinės Karalystės „Brexit“ sekretoriaus Dominico Raabo susitikime sekmadienį nepavykus pasiekti proveržio, pradėta abejoti, kad susitarimas apskritai bus pasiektas šią savaitę.

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May trečiadienį Briuselyje susitiks su kitais ES lyderiais viršūnių susitikime, kuris laikomas paskutine proga laiku susitarti dėl susitarimo projekto prieš JK pasitraukimą iš Bendrijos kitų metų kovo 29 dieną.

Vienas daugiausiai problemų keliančių klausimų yra, ką daryti su sausumos siena tarp ES priklausančios Airijos Respublikos ir JK dalies Šiaurės Airijos.

Londonas ir Briuselis nori išvengti muitinės patikrinimų šalia šios sienos, tačiau tai sunkiai suderinama su Britanijos sprendimu trauktis iš ES bendrosios rinkos ir muitų sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius