Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES diplomatijos vadovas: Kinijos atsakomosios sankcijos „nepriimtinos“

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį griežtai sukritikavo Pekino atsakomąsias sankcijas, pavadindamas jas „nepriimtinomis“, Kinijai atsakius į Briuselio sankcijas keturiems Kinijos pareigūnams už elgesį su uigūrais.
Josepas Borrellis
Josepas Borrellis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Vietoje to, kad keistų savo politiką ir spręstų teisėtą susirūpinimą keliančius klausimus, Kinija ir vėl užmerkė akis, o šios priemonės yra apgailėtinos ir nepriimtinos“, – sakė J.Borrellis po susitikimo su ES užsienio reikalų ministrais.

„Europos Sąjungos ryžtas ginti žmogaus teises ir atsakyti į rimtus pažeidimus bei išnaudojimą nesikeis“, – pridūrė jis.

Anot žmogaus teisių grupių, mažiausiai milijonas uigūrų ir kitų tiurkiškai kalbančių musulmonų yra kalinami vadinamosiose perauklėjimo stovyklose Kinijos šiaurės vakariniame Sindziango regione. Kinija taip pat kaltinama Sindziange naudojanti priverstinį darbą ir vykdanti prievartinę moterų sterilizaciją.

Europos Sąjungos šalys susitarė paskelbti sankcijų keturiems Kinijos pareigūnams ir vienam juridiniam asmeniui dėl Pekino griežtos politikos uigūrų etninės mažumos atžvilgiu. Praėjusią savaitę šias priemones patvirtino Bendrijos užsienio reikalų ministrai.

Kinų užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Pekinas „kategoriškai nepritaria ir griežtai smerkia“ šį ES žingsnį bei paskelbė sankcijas 10 europiečių, įskaitant politikus bei mokslininkus, ir dar keturiems juridiniams asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius