-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ir JAV perspėja Šiaurės Korėją susilaikyti nuo tolesnių „provokacinių veiksmų“

Europos Sąjunga antradienį perspėjo Šiaurės Korėją susilaikyti nuo tolesnių „provokacinių ir žalingų žingsnių“, Pchenjanui susprogdinus ryšių su Pietų Korėja biuro pastatą.

Nuo birželio pradžios Šiaurės Korėja paskelbė virtinę tulžingų pareiškimų, kuriais smerkė Pietų Korėją dėl aktyvistų, balionais skraidinančių propagandos prieš Pchenjano režimą skrajutes į kitą sienos pusę, o dabar nugriovė minėtą biurą.

VIDEO: Šiaurės Korėja susprogdino ryšių su Pietų Korėja biuro būstinę

„Europos Sąjunga labai apgailestauja dėl pastarųjų Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (Šiaurės Korėjos) veiksmų, kurie didina įtampą, destabilizuoja situaciją ir kenkia pastangoms ieškant diplomatinio sprendimo Korėjos pusiasaliui“, – pareiškime sakė ES atstovas.

„KLDR [sprendimas] šiandien nugriauti Korėjų ryšių biurą Kesonge,.. vis karingesnė jos retorika ir oficialių bendravimo ryšių su Seulu nutraukimas yra nepriimtini ir bet kokių papildomų provokacinių ir žalingų žingsnių privalu vengti“, – pridūrė atstovas.

JAV savo ruožtu paragino Pchenjaną susilaikyti nuo tolesnių „kontrproduktyvių“ žingsnių.

„Jungtinės Valstijos visiškai palaiko Korėjos Respublikos pastangas dėl santykių tarp Korėjų ir ragina KLDR susilaikyti nuo tolesnių kontrproduktyvių veiksmų“, – pareiškė Valstybės departamento atstovas.

Pasak analitikų, Pchenjanas savo veiksmais veikiausiai siekia sukurstyti krizę, kad galėtų spausti Seulą, kol Šiaurės Korėjos derybos su Vašingtonu dėl denuklearizacijos yra paralyžiuotos.

Ryšių biuras buvo atidarytas 2018 metų rugsėjį, likus kelioms dienoms iki Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino trečiojo susitikimo su Kim Jong Unu Pchenjane. Vėliau šioje įstaigoje dirbo maždaug po 20 abiejų šalių pareigūnų.

Tačiau Pchenjano ir Seulo ryšiai pašlijo po Hanojuje pernai vasarį surengto nesėkmingo Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimo. Lyderių derybos baigėsi be jokių rezultatų, nepavykus susitarti dėl Šiaurės Korėjai taikomų sankcijų sušvelninimo ir atsakomųjų Pchenjano žingsnių.

Sausį ryšių biuro veikla buvo sustabdyta dėl koronaviruso pandemijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius