Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES įtraukė į „juoduosius sąrašus“ Vakarų Afrikos džihadistų lyderius

Europos Sąjunga pirmadienį įtraukė į teroristų sąrašus tris Vakarų Afrikoje veikiančio džihadistų judėjimo, siejamo su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, lyderius.
Teroristai
Teroristai / 123RF.com nuotr.

„Judėjimo islamui ir musulmonams remti“ (JNIM) lyderiams Sidanui Ag-Hittai bei Salemui ould Breihmattui, taip pat šios grupuotės atšakos Burkina Fase „Ansar ul Islam“ lyderiui Jafarui Dicko uždrausta atvykti į Bendrijos šalis, taip pat įšaldytas visas ES esantis jų turtas.

„Ši grupuotė ir asmenys, kuriems paskelbtos sankcijos, yra atsakingi už keletą teroristinių išpuolių, įskaitant atakas prieš civilius, Jungtinių Tautų taikos palaikymo misiją Malyje ir gynybos bei saugumo pajėgas Burkina Fase“, – nurodė ES.

„Jų veikla prisideda prie terorizmo grėsmės plitimo Vakarų Afrikoje ir kelia rimtą bei nuolatinį pavojų ES ir regioniniam bei tarptautiniam stabilumui“, – rašoma išplatintame pranešime.

Į ES „juoduosius sąrašus“ dėl ryšių su „al Qaeda“ ir džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ įtraukta iš viso 13 asmenų ir keturios grupuotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius