Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES lyderiai per penktąsias Krymo aneksijos metines pareikš paramą Ukrainai

Europos Vadovų Taryba kovo 21–22 dienomis vyksiančiame susitikime ketina patvirtinti solidarumą su Ukraina, nuo kurios prieš penkerius metus Rusijai įvykdžius neteisėtą aneksiją buvo atplėštas Krymo pusiasalis. Tai trečiadienį Briuselyje žurnalistams pranešė aukšto rango ES pareigūnas, prašęs neviešinti savo pavardės.  
Ukrainos kariai Marjinkoje vis dar kaunasi nesibaigiančiame kare
Ukrainos kariai Marjinkoje vis dar kaunasi nesibaigiančiame kare / „Scanpix“/AP nuotr.

„ES šalių vadovai pareikš savo tvirtą paramą Ukrainai dėl jos teritorinio vientisumo ir suvereniteto pažeidimo“, – sakė pareigūnas, komentuodamas būsimo viršūnių susitikimo darbotvarkę.

Jis taip pat pranešė, kad Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas Bendrijos viršūnių susitikimo kuluaruose surengs ES ir Ukrainos mini viršūnių susitikimą. Jame dalyvaus Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, prašęs susitikimo su ES lyderiais.

Šis susitikimas organizuojamas kaip darbo vakarienė ir įvyks trečiadienį vakare. Po jo neplanuojama paskelbti jokių pareiškimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius