-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17 /22:05

ES lyderiai vienbalsiai pritarė „Brexit“ susitarimui

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį vienbalsiai pritarė „Brexit“ susitarimui, tad dabar dėl jo galės balsuoti Jungtinės Karalystės įstatymų leidėjai ir Europos Parlamentas.
„Brexit“
„Brexit“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dabar laukia balsavimas Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmuose, kur britų premjerui Borisui Johnsonui teks labai nelengvas išbandymas.

Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli irgi jau pareiškė, kad Europos įstatymų leidėjai pasiruošę ratifikuoti preliminarią „Brexit“ sutartį iki spalio 31 dienos, jeigu dokumentui pritars ESlyderiai ir Jungtinės Karalystės parlamentas.

Jei dokumentui pritars tiek ES lyderiai, tiek britų parlamentarai, EP galėtų mechaniškai jį patvirtinti per kitą savaitę Strasbūre vyksiančią sesiją – likus apytiksliai savaitei iki numatyto JK išstojimo iš bloko.

M.Barnier sako vadovausiantis JK ir ES deryboms po „Brexit“

Europos Sąjungos vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo buvo paprašyta vadovauti bloko deryboms su Londonu dėl jų santykių po „Brexit“.

M.Barnier nurodė, kad būsimoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen paprašė likti jo savo poste dar metams po to, kai įvyks „Brexit“.

„Taigi, galėsiu pradėti derybas dėl būsimų santykių tarp Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos“, – sakė jis.

B.Johnsonas teigia esantis įsitikinęs, kad JK parlamentas pritars „Brexit“ susitarimui

Jungtinės Karalystės premjeras B.Johnsonas ketvirtadienį pareiškė esantis įsitikinęs, kad jo šalies parlamentas pritars Londono ir Briuselio pasiektam „Brexit“ susitarimui, nors svarbūs jo sąjungininkai sako jam prieštaraujantys.

„Esu labai įsitikinęs, kad kai mano kolegos parlamente išnagrinės šį susitarimą, jie norės už jį balsuoti šeštadienį ir tolesnėmis dienomis“, – pareiškė B.Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius