Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pasirengusi skelbti tolesnes sankcijas Venesuelai

Europos Sąjunga pirmadienį paskelbė esanti pasirengusi plėsti savo sankcijų Venesuelai „juodąjį“ sąrašą ir įspėjo prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) vyriausybę nesiimti tolesnių priemonių prieš opoziciją.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„ES yra pasirengusi įvesti papildomas tikslines varžomąsias priemones prieš tuos, kas kenkia demokratijai ar įstatymo viršenybei, ir prieš tuos, kas yra atsakingi už rimtus žmogaus teisių pažeidimus“, – sakoma deklaracijoje, kurią patvirtino bloko užsienio reikalų ministrai.

„ES bus ypač budri dėl bet kokių represijų, ypač prieš opozicijos narius, nepriklausomos žiniasklaidos ir pilietinės visuomenės atstovus“, – sakoma deklaracijoje.

Briuselis jau įvedė ginklų embargą Venesuelai ir 36 asmenims, susijusiems su N.Maduro administracija, taiko tokias priemones kaip turto įšaldymas ir kelionių draudimas.

Bloko pareiškime pakartojama, kad ES smerkia praėjusį mėnesį įvykusius Venesuelos parlamento rinkimus, ir teigiama, kad jų rezultatų „negalima laikyti atspindinčiais demokratinę Venesuelos žmonių valią“.

„Vienintelis kelias iš krizės Venesueloje yra skubus politinių derybų atnaujinimas“, – sakoma jame.

Tačiau šiuo dokumentu Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido nepripažįstamas „teisėtu laikinuoju prezidentu“, nors Europos įstatymų leidėjai ragino tai padaryti.

Vietoje to J.Guaido ir kiti opozicijos deputatai, į Venesuelos Nacionalinę Asamblėją išrinkti 2015 metais, deklaracijoje vadinami „svarbiais veikėjais ir privilegijuotais pašnekovais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius