Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES patvirtino teberemianti dviejų valstybių sprendinį Artimųjų Rytų konfliktui užbaigti

Europos Sąjunga tebesilaiko pozicijos, kad Artimųjų Rytų konfliktas turėtų būti išspręstas suformuojant dvi viena šalia kitos egzistuojančias valstybes, perspėja nesiimti vienašališkų veiksmų ir ragina atnaujinti dialogą, antradienį pranešė Bendrijos diplomatijos vadovas.
Palestinos vėliava
Palestinos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„ES tebemano, kad bendradarbiavimas ir derybos siekiant tvaraus sprendinio dviejų valstybių pagrindu yra vienintelis patikimas būdas pasiekti tvarią taiką regione“, – savo vaizdo pranešime sakė Bendrijos vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis.

J.Borrellis antradienį organizavo Specialiojo ryšių palaikymo komiteto (AHLC) – Norvegijos pirmininkaujamos tarptautinę pagalbą palestiniečiams koordinuojančios donorų grupės – pasitarimą vaizdo konferencijos būdu.

Kreipdamasis į pasitarimo dalyvius J.Borrellis sakė, kad ES toliau bendradarbiaus su Norvegija ir kitais partneriais, siekiant atkurti pasitikėjimą tarp Izraelio ir palestiniečių, taip pat palaikys pastangas atgaivinti politinį procesą, vadovaujantis tarptautinės teisės normomis, užtikrinančiomis lygias teises ir priimtinomis abiem konflikto pusėms.

Pasitarime dalyvavo 25 šalys.

Pastarąjį dešimtmetį ES ir atskiros Bendrijos narės kasmet skirdavo apie 600 mln. eurų palestiniečiams paremti.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas praeitą mėnesį pareiškė, kad Palestinos Administracija nebesilaikys jokių su Izraeliu ar Jungtinėmis Valstijomis pasirašytų susitarimų, kai žydų valstybė paskelbė ketinanti aneksuoti didelę dalį okupuoto Vakarų Kranto teritorijų pagal JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos pasiūlytą planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius