Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES pradeda svarstyti galimybę paskelbti Rusijai naujų sankcijų

Europos Parlamentas antradienį pradės svarstyti galimybę paskelbti naujų sankcijų Rusijai, vėliau šį mėnesį diskusijas tęs Bendrijos užsienio reikalų ministrai, pirmadienį pranešė ES diplomatijos vadovo Josepo Borrellio atstovas Peteris Stano.
Policija Maskvoje
Policija Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.

„ES vyriausiasis įgaliotinis nurodė, kad Europos Sąjungos valstybės narės taip pat aptars šią galimybę per diskusijas apie jo [vasario 4–6 dienomis įvykusio] vizito Rusijoje pasekmes. Tačiau, kaip visada, ES reakcija įvedant ribojamąsias priemones yra konfidencialus procesas. Negalime to komentuoti “, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė P.Stano.

Pasak jo, valstybės narės dabar, įvykus J.Borrellio vizitui, turi pakankamai medžiagos aptarti.

„Matėme Rusijos reakciją [į ES išdėstytą poziciją], o dabar Europos Sąjungos eilė diskutuoti ir įvertinti priimtiną atsaką. Rytoj pradėsime diskusiją Europos Parlamente, ją tęsime per ES užsienio reikalų tarybą vasario 22 dieną“, – pažymėjo P.Stano.

„Scanpix“ nuotr./ Sergejaus Lavrovo ir Josepo Borrellio susitikimas Maskvoje
„Scanpix“ nuotr./ Sergejaus Lavrovo ir Josepo Borrellio susitikimas Maskvoje

Komentuodamas J.Borrellio Maskvoje padarytą pareiškimą, kad ES valstybės kol kas neturi konkrečių pasiūlymų dėl Rusijos, jo atstovas patvirtino, kad „tuo metu, kai buvo apie tai kalbama, konkrečių siūlymų nebuvo“.

Dabar sprendimus turi priimti ES narės, pabrėžė jis.

Per vizitą Rusijoje J.Borrellis bloko vardu pareikalavo paleisti įkalintą Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną ir jį palaikančius sulaikytus protestuotojus, taip pat peržiūrėti sprendimą išsiųsti tris diplomatus iš Vokietijos, Lenkijos ir Švedijos. Sugrįžęs į Briuselį, ES diplomatijos vadovas sulaukė griežtos kritikos, nes esą parodė silpnumą pristatant Bendrijos poziciją Maskvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius