Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES prekybos komisaras atsiprašė dėl apsaugos nuo koronaviruso taisyklių nesilaikymo

Airijoje kilus skandalui dėl politikų, pažeidusių apsaugos nuo koronaviruso taisykles, už prekybą atsakingas Europos Komisijos narys Philas Hoganas sekmadienį paskelbė atsiprašymą, kai sulaukė raginimų atsistatydinti.
EK komisaras Philas Hoganas
EK komisaras Philas Hoganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Renginys, kurio metu nemažai Airijos parlamento narių ir aukštesnio rango politikų dalyvavo parlamentinės golfo draugijos vakarienėje, įvyko trečiadienį, praėjus vos 24 valandoms po to, kai vyriausybė paskelbė naujus su koronavirusu susijusius apribojimus.

Airijos ministras pirmininkas Michealas Martinas paragino buvusį Airijos vyriausybės narį Ph. Hoganą „apsvarstyti savo poziciją“ paaiškėjus, kad jis buvo tarp 82 vakarienės dalyvių.

Renginys įvyko praėjus vos 24-ioms valandoms po to, kai vyriausybė paskelbė apie naujus apribojimus, kuriais siekiama pažaboti koronaviruso plitimą. Tarp naujų reikalavimų yra ir „jokių oficialių ar neoficialių renginių ar vakarienių“ viešbučių restoranuose.

Vakarienė sukėlė aukščiausioje Airijos pareigūnų atsistatydinimo bangą ir paskatino M.Martiną sekmadienį apsispręsti sušaukti parlamentą.

„Norėčiau visiškai ir be išlygų atsiprašyti už savo dalyvavimą“, – sakoma Ph.Hogano pranešime.

„Pripažįstu, kad mano veiksmai sukėlė nerimo Airijos žmonėms, dėl ko labai gailiuosi“, – pridūrė EK komisaras.

Airijos žemės ūkio ministras Dara Calleary ir aukštųjų parlamento rūmų vicepirmininkas Jerry Buttimeris jau atsistatydino dėl to, kad dalyvavo minėtame renginyje.

Ph. Hoganas teigė kalbėjęsis su M. Martinu ir gerbiantis jo požiūrį bei pranešė, kad jau informavo Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen.

Vėliau sekmadienį EK atstovas spaudai teigė, kad U. von der Leyen „atidžiai stebi situaciją“ ir nurodė Ph. Hoganui parengti pranešimą, kuriame būtų pateikta išsami informacija apie renginį.

„Svarbu, kad būtų išsamiai nustatyti faktai, leidžiantys atidžiai įvertinti situaciją“, – teigė atstovas spaudai.

Ph. Hoganas anksčiau teigė, kad buvo patikintas, jog vakarienė atitiks vyriausybės gaires, ir nebuvo linkęs atsiprašyti.

Šeštadienį M. Martinas ir premjero pavaduotojas Leo Varadkaras, vadovaujantis partijai „Fine Gael“, kuriai anksčiau priklausė ir Ph. Hoganas, bendrame pareiškime teigė, kad „komisaro atsiprašymas yra pavėluotas“ ir kad jis privalo pateikti „išsamų savo veiksmų paaiškinimą“.

Laikraštis „The Irish Examiner“, kuris atskleidė vakarienės detales, teigė, kad svečiai sėdėjo prie stalų po 10 asmenų, pažeisdami taisykles, o organizatoriai patalpoje pastatė pertvaras, kad apeitų daugiau nei 50 žmonių susibūrimų draudimą.

Policija penktadienį pranešė, kad pradėjo įvykio tyrimą dėl galimų šių taisyklių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius