Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES ragina Rusiją leisti žmonėms naudotis protesto teise

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Catherine Ashton penktadienį paragino Rusiją laikytis žmogaus teisės protestuoti; toks pareiškimas paskelbtas po šios savaitės įvykių Maskvoje, kur buvo areštuoti opozicijos lyderiai.
Catherine Ashton
Catherine Ashton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

C.Ashton „kelia nerimą opozicijos lyderių suėmimai trečiadienį Maskvoje ir 15 parų kalėjimo bausmė kai kuriems jų“, sakė jos atstovas.

„Žodžio ir susirinkimų laisvė, dalyvavimas taikiose demonstracijose, – tai esminės teisės demokratinėse valstybėse; jos tikrai puoselėjamos ir Rusijos konstitucijoje“, – sakoma pareiškime.

„Vyriausioji įgaliotinė ragina Rusiją paisyti šių teisių, taip pat ir atsižvelgiant į Rusijos, Europos Tarybos ir ESBO narės, prisiimtus tarptautinius įsipareigojimus“, – nurodoma pareiškime.

Du garsūs opozicijos aktyvistai, Aleksejus Navalnas ir Sergejus Udalcovas, buvo nuteisti kalėti 15 parų po to, kai jie buvo sulaikyti kartu su keliais dešimtimis asmenų, gegužės 8 dieną dalyvavusių nesankcionuotame susibūrime nedideliame parke netoli Raudonosios aikštės.

Jie buvo sulaikyti prieš pat Pergalės dienos paradą, kuriuo Rusija mini pergalę prieš nacių Vokietiją 1945 metais. Šį paradą stebėjo ir naujasis prezidentas Vladimiras Putinas.

Rusų pareigūnai šią savaitę suėmė dar daugiau asmenų, protestavusių prieš V.Putino išrinkimą prezidentu trečiajai kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius