-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES siekia stiprinti sienų kontrolę, kad būtų užkardyti potencialūs teroro išpuoliai

Europos Komisija nori, kad Europos Sąjungos narės sugriežtinti bloko išorinių sienų kontrolę ir užtikrintų policijos bendradarbiavimą, siekiant geriau apsaugoti 27 Bendrijos valstybes nuo ekstremistinių atakų.
ES vėliava
ES vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungos vykdomosios valdžios institucija trečiadienį pristatydama Terorizmo prevencijos darbotvarkę nurodė, kad siekiant užtikrinti Europos piliečių saugumą itin svarbu išaiškinti įtariamuosius jau prie Bendrijos sienų.

Po kruvinų išpuolių Paryžiuje prieš penkerius metus, kuriuose dalyvavo iš Sirijos sugrįžę kovotojai, ES ne kartą sulaukė ekstremistų atakų. 2019 metais Europos Sąjungoje buvo surengtos septynios teroristinės džihadistų atakos, dukart daugiau išpuolių pavyko užkardyti teisėsaugos pareigūnams.

„Valstybės narės turėtų skubiai užbaigti mūsų išorinių sienų valdymo modernizavimą pagal nustatytas gaires, turėdamos ambicijų sukurti moderniausią pasaulyje sienų valdymo sistemą“, – nurodė EK.

Pagal Šengeno informacinės sistemos reglamentą, patvirtintą prieš dvejus metus, valstybės narės įpareigotos įkelti perspėjimus apie teroristinius nusikaltimus į sistemą ir dalintis informacija su Europolu.

„Nepaisant padarytos pažangos, reikia daugiau darbo“, – nurodė Komisija, ketinanti stiprinti ES teisėsaugos agentūrą, didinti jos biudžetą ir plėsti kompetencijas, įskaitant galimybę jai skelbti perspėjimus apie užsienio kovotojus.

EK taip pat planuoja bendradarbiauti su valstybėmis narėmis, siekdama pagerinti prieigą prie skaitmeninių įrodymų ir nusikaltėlių naudojamos šifruotos informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius