-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES smerkia Rusijos vykdomą šaukimą į kariuomenę aneksuotame Kryme

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio biuras ketvirtadienį pasmerkė Rusijos paskelbtą naują šaukimą į kariuomenę aneksuotame Krymo pusiasalyje kaip „dar vieną tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimą“.
Rusijos kariai Kryme
Rusijos kariai Kryme / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Griežto tono pareiškime pabrėžiamas Europos susirūpinimas, Rusijai suaktyvinus savo pajėgų judėjimą Kryme ir prie sienos su Ukraina – šalia prorusiškų separatistų, su kuriomis kovoja Kijevo vyriausybės pajėgos, kontroliuojamų sričių.

„Šiandien [ketvirtadienį] Rusijos Federacija pradėjo dar vieną šaukimą į kariuomenę neteisėtai aneksuotoje Krymo autonominėje respublikoje ir Sevastopolio mieste, šaukdama pusiasalio gyventojus į Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas“, – sakoma pranešime.

J.Borrellio biuras pabrėžė, kad „Rusijos Federacija yra saistoma tarptautinės teisės ir privalo užtikrinti pusiasalyje žmogaus teisių apsaugą“.

„ES nepripažįsta ir nepripažins neteisėtos aneksijos“, – pakartojama pranešime.

Apžvalgininkai pažymėjo, kad Rusija, aneksavusi Krymą 2014-ųjų kovą, ir anksčiau pavasarį pusiasalyje skelbdavo šaukimą į kariuomenę.

Tais pačiais metais Ukrainos rytinėse srityse įsiplieskė ginkluotas konfliktas tarp provakarietiškos Kijevo vyriausybės ir Maskvos remiamų separatistų, besitęsiantis iki šio ir, anot Jungtinių Tautų, nusinešęs daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Ketvirtadienį Rusija pareiškė turinti teisę savo nuožiūra perkėlinėti savo pajėgas „savoje teritorijoje“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas teigė, kad pajėgų perkėlimas „neturėtų niekam kelti nerimo ir niekam nekelia grėsmės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius