Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES sprendimas dėl migrantų krizės tikriausiai bus atidėtas iki rugsėjo

Europos Sąjungos šalys šį mėnesį veikiausiai nesusitars dėl prieglobsčio suteikimo 40 tūkst. migrantų, todėl ta opi problema tikriausiai bus išspręsta ne anksčiau negu rugsėjį, antradienį nurodė Europos šaltiniai.
Libijos migrantai.
Libijos migrantai. / „Scanpix“/AP nuotr.

Europos Komisija praeitą mėnesį pasiūlė planą, turintį palengvinti naštą Italijai ir Graikijai, kurios patiria precedento neturintį per Viduržemio jūrą atvykstančių migrantų antplūdį, išprovokuotą konfliktų ir ekonominių sunkumų Artimuosiuose Rytuose bei Afrikoje.

Per ateinančią savaitę vyksiantį ES vidaus reikalų ministrų susitikimą migrantų klausimas bus svarstomas, bet „nebus jokio sprendimo“, sakė šiuo metu Bendrijai pirmininkaujančios Latvijos atstovas Janis Bėrzinis.

ES lyderiai tęs šias diskusijas Briuselyje per birželio 25-26 dienomis vyksiantį viršūnių susitikimą, bet sprendinį migracijos problemai „bus sunku parduoti“, pažymėjo vienas Europos šaltinis.

Vasarą jokių kitų susitikimų nebus, o tai reiškia, kad Europos pareigūnai dėl šio klausimo nediskutuos iki rugsėjo, pridūrė šaltiniai.

Europos Komisijos gegužę pasiūlytame plane numatoma, kad Bendrijos šalys turėtų priimti 40 tūkst. prieglobsčio ieškančių žmonių iš Sirijos ir Eritrėjos, kurie yra atvykę į Italiją bei Graikiją, kurios dėl šio antplūdžio atsidūrusios keblioje padėtyje.

Dar 20 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos, šiuo metu gyvenančių stovyklose ne ES šalyse, irgi turėtų būti paskirstyti Bendrijoje.

Tačiau kelios ES šalys nesutinka su tokiu planu, ypač dėl kvotų, įpareigojančių kiekvieną šalį priimti tam tikrą skaičių migrantų.

Planai imtis karinių planų prieš migrantų gabentojus, kurių dauguma bazuojasi Libijoje, irgi stringa, nes tokiai misijai priešinasi Libijos valdžia, sakė šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius