Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES, Ukraina ir Rusija susitarė: atidedamas ES asociacijos sutarties įsigaliojimas

Europos Sąjunga, Rusija ir Ukraina susitarė atidėti Ukrainos ir ES asociacijos sutarties įsigaliojimą iki 2015 metų gruodžio 31 dienos. Apie tai pranešė naujienų agentūra „Reuters“.
Asociacijos sutarties pasirašymas
Asociacijos sutarties pasirašymas / Kadras iš filmuotos medžiagos

„Su Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu ir Rusijos ekonomikos plėtros ministru Aleksejumi Uliukajevu pasiekėme susitarimą. Mes laikinai atidėsime Ukrainos ir ES asociacijos sutarties įsigaliojimą iki kitų metų gruodžio 31 dienos“, – penktadienį pareiškė eurokomisaras prekybai Karelas de Guchtas.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad Rusijos ekonomikos plėtros ministras A.Uliukajevas patvirtino, kad sutarties įsigaliojimas atidėtas iki 2015 m. pabaigos. A.Uliukajevas pabrėžė, kad Rusija, Ukraina ir ES pasiekė kompromisą per trišales derybas.

Ukrainai šis kompromisas leis išsaugoti laisvą prekybą su Nepriklausomų valstybių sandraugos šalimis bei ES.

Ukrainos užsienio reikalų ministras P.Klimkinas taip pat patvirtino, kad kompromisas pasiektas. Jo teigimu, Ukrainai šis kompromisas leis išsaugoti laisvą prekybą su Nepriklausomų valstybių sandraugos šalimis bei ES. P.Klimkinas džiaugėsi, kad ES sutiko be apribojimų įsileisti Ukrainos prekes į savo rinką, o per pereinamąjį laikotarpį Ukrainos verslininkai prisitaikys prie ES prekybos taisyklių.

Iki šiol buvo pranešama, kad ES ir Ukrainos asociacijos sutartis laikinai įsigalios nuo lapkričio 1 d. Ukrainos Aukščiausioji Rada ir Europos Parlamentas ją turėtų ratifikuoti rugsėjo 16 dieną.

Anksčiau Rusija grasino, kad jei ES ir Ukraina neatsižvelgs į jos reikalavimus taisyti asociacijos sutartį, Rusija imsis ekonominių priemonių. Maskva grasino Kijevui apriboti jos prekių importą ir sustiprinti ukrainietiškų prekių fitosanitarinę kontrolę. Rusija teigia, kad ES ir Ukrainos asociacijos sutartis kelia grėsmę jos ekonominiams interesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius