-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES viršūnių susitikime Estijoje bus aptarta skaitmeninių technologijų ateitis

Į Estiją ketvirtadienį atvyksta Europos Sąjungos (ES) valstybių ir vyriausybių vadovai, kurie reikšmingiausiame Estijos pirmininkavimo ES Tarybai renginyje aptars skaitmeninių technologijų ateitį.
ES vėliava
ES viršūnių susitikime Estijoje bus aptarta skaitmeninių technologijų ateitis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Estija nurodo, kad į viršūnių susitikimą atvyksta Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May, kitų valstybių vadovai, Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris, Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

Oficialiai viršūnių susitikimas įvyks penktadienį, rugsėjo 29 dieną, bet atvykstantys lyderiai planuoja jau ketvirtadienį per vakarienę neformaliai aptarti aktualius tarptautinės politikos ir ES klausimus.

„Aukščiausio lygio susitikimo tikslas yra aptarti skaitmeninių inovacijų planus, kad Europa liktų pirmosiose technologijų vystymo gretose ir galėtų ... tapti pasauline skaitmenine lydere“, – sakė Estijos pirmininkavimą koordinuojančios institucijos atstovas.

Susitikime ketinama parengti ilgalaikę skaitmeninės plėtros perspektyvą iki 2025 metų, kuri apimtų tokias sferas kaip patikimumas, pasitikėjimas, saugumas, elektroniniai rinkimai, pramonė, ekonomika ir visuomenė.

Estija planuoja viršūnių susitikime pristatyti interneto portalą su informacija apie Europos Sąjungoje taikomas sankcijas. „Portalas sumanytas skaitmenine, vartotojui ... suprantama forma perduoti naujausią informaciją apie ES taikomas sankcijas“, – nurodė Estijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu Europos Sąjungoje taikoma apie 40 sankcijų, kurias paskelbė Jungtinių Tautų Saugumo Taryba arba Europos Sąjungos Taryba, ir portalas padės vartotojams greitai ir lengvai surasti informaciją, pateiktą šimtuose sudėtingų teisinių aktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius