-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija ir Rusija apsikeitė už šnipinėjimą nuteistais asmenimis

Estijos aviacijos technologijų verslininkas Raivo Susi, už šnipinėjimą Rusijos nuteistas 12 metų kalėti, šeštadienį buvo iškeistas į Estijoje nuteistą rusų šnipą Artiomą Zinčenką, pranešė estų Saugumo policija (KaPo).
Maskva
Maskva / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Estijos Respublika ir Rusijos Federacija šiandien iškeitė Rusijos pilietį Artiomą Zinčenką, pripažintą kaltu dėl šnipinėjimo Estijoje, į Estijos pilietį Raivo Susi, pripažintą kaltu šnipinėjus Rusijoje, – sakoma KaPo pranešime. – Apsikeitimas įvyko šiandien, vasario 10 dieną, 10 valandą (Estijos ir Lietuvos laiku) Koidulos sienos perėjoje.“

Talino teismas penai gegužę skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę A.Zinčenkai, pripažintam neteisėtai bendradarbiavus su Rusijos karine žvalgyba (GRU).

Tuo metu R. Susi buvo suimtas 2016-ųjų vasarį Maskvos Šeremetjevo oro uoste. Jam buvo pateikti kaltinimai šnipinėjimu 2004–2007 metais. Pranešama, kad jo verslas buvo susijęs su prekyba lėktuvais ir jų remontu.

Abu asmenys buvo pateikę prašymus suteikti malonę, kuriuos Estijos ir Rusijos valstybių vadovai patenkino, nurodė KaPo.

„Estijos valstybė kiek galėdama padeda savo piliečiams, – po apsikeitimo sakė Saugumo policijos generalinis direktorius Arnoldas Sinisalu. – Estija išsiuntė į Rusiją čia nusikaltimą įvykdžiusį šnipą, o estų verslininkas po ilgo kalinimo Rusijoje grįžo pas artimuosius.“

„Raivo Susi grįš į savo šeimą. Jam reikia laiko atsigauti po to, ką patyrė, todėl prašome supratingai vertinti jo pageidavimą kol kas susilaikyti nuo viešų pareiškimų“, – pridūrė KaPo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius