-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija rengia neformalų JT Saugumo Tarybos posėdį dėl spaudos laisvės Baltarusijoje

Estija penktadienį rengia neformalų virtualų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl spaudos laisvės Baltarusijoje.
Protestas Baltarusijoje
Protestas Baltarusijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Posėdis vyks Arria formatu: tai reiškia, kad šaukiamas neformalus JT Saugumo Tarybos posėdis, atviras visoms JT narėms – ne tik JT Saugumo Tarybos narėms.

Posėdžio tikslas – atkreipti dėmesį į nepagrįstus Baltarusijos žurnalistų sulaikymus ir kitus veiksmus, keliančius grėsmę spaudos laisvei, kurių Baltarusijos vyriausybė ėmėsi po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų, BNS pranešė Estijos užsienio reikalų ministerija.

Jo metu bus pateikta informacijos apie rimtus spaudos laisvės pažeidimus Baltarusijoje, taip pat ekspertų vertinimų ir nukentėjusių žurnalistų bei žmogaus teisių ekspertų informacijos.

Posėdyje dalyvaus JT specialioji pranešėja nuomonės laisvės ir saviraiškos laisvės skatinimo ir gynimo klausimais Irene Khan, Baltarusijos opozicinės Koordinacinės tarybos prezidiumo narys ir Nacionalinės antikrizinės valdybos (NAV) vadovas Pavelas Latuška, taip pat žurnalistai iš nepriklausomų Baltarusijos leidinių.

Prie posėdžio organizavimo prisijungė Prancūzija, Airija, Norvegija, Jungtinė Karalystė, JAV, Belgija, Kanada, Danija, Suomija, Vokietija, Islandija, Latvija, Lietuva, Lenkija ir Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius