Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje sulaikytas specialiųjų tarnybų darbuotojas, įtariamas ryšiais su Latvijos ir Rusijos mafija

Estijos saugumo policija praėjusių metų gruodį sulaikė savo karininką Indreką Poderį, kuris įtariamas bendradarbiavęs su Latvijos ir Rusijos nusikalstomomis grupuotėmis, pirmadienį pranešė Estijos laikraštis „Den za dniom“.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Latvija Estija

„Latvijos ir Estijos specialiosios tarnybos atlieka tyrimą. Tarp kitų jie tikrina Rusijos piliečius, kurie gavo leidimus gyventi šalyje“, – praneša leidinys, remdamasis Latvijos žiniasklaida.

Laikraštis pažymi, kad I.Poderis pernai pavasarį ir vasarą susitikinėjo su Rusijos piliečiu Viačeslavu Šestakovu, kuris nusikalstamoje aplinkoje žinomas pravarde „Slyva“.

Manoma, kad V.Šestakovas susijęs su žinomu vagimi Rusijoje Aslanu Usojanu, pravarde „Senis Hasanas“, rašo „Den za dniom“.

I.Poderis buvo sulaikytas po daug mėnesių sekimo. Jis naudojosi tarnyba ir teikė nusikalstamoms grupuotėms paslaugas, už tai gaudamas įspūdingas sumas.

Sulaikytas 33-ejų metų karininkas I.Poderis buvo laikomas puikiu tyrėju. Jis turėjo prieigą prie informacijos ir plačius įgaliojimus.

Įtarimų, kad jis dirba nusikalstamoms grupuotėms, kilo po to, kai Rusijos ir Estijos verslininkai susipyko kredito banko „Krediidipank“ byloje. Didelė dalis bendrovės kapitalo priklausė Rusijos piliečiams, ir I.Poderis, suprasdamas, kiek pinigų galima gauti, nusprendė „išspręsti“ situaciją, tai ir buvo jo žlugimo priežastis.

Be to, dėmesys buvo atkreiptas į nekilnojamąjį turtą, kuris priklauso I.Poderio šeimai. Padėdamas nusikaltėliams policininkas gaudavo nuo 10 pro. iki 15 proc. sandorio sumos, pažymi žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius