-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estijoje už šnipinėjimą Rusijai nuteistas kalėti buvęs policininkas

Estijoje nuteistas kalėti penkerius metus buvęs Saugumo policijos (KaPo) pareigūnas, pripažintas kaltu dėl neteisėto bendradarbiavimo su Rusijos specialiosiomis tarnybomis.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuosprendį kovą sulaikytam Vladimirui Kulikovui teismas paskelbė dar rugsėjį, tačiau verdiktas įsigaliojo tik penktadienį, naujienų portalui rus.err.ee patvirtino estų Generalinė prokuratūra.

V.Kulikovui buvo pareikšti kaltinimai dėl prieš Estiją nukreiptos žvalgybinės veiklos. Kaltinimų detalės neskelbiamos.

„Ši byla yra dar vienas įrodymas, kad esame pajėgūs atskleisti nusikaltimus prieš valstybę, sulaikyti kaltininkus ir perduoti juos teismui. Apkaltinamasis nuosprendis rodo, kad tokie nusikaltimai sukelia realių pasekmių“, – pareiškė vyriausiasis prokuroras Taavi Perna.

V.Kulikovas 2012 metais atsistatydino iš pareigų KaPo dėl tarnybos metu patirtos traumos. Buvusiam pareigūnui buvo rekomenduota nesilankyti Rusijoje dėl galimo Rusijos specialiųjų tarnybų susidomėjimo jo veikla. Vis dėlto jis apsilankė Rusijoje, kur vietos tarnybos užmezgė su juo kontaktą.

V.Kulikovas buvo sulaikytas kovo 26 dieną, o kitą dieną jam buvo skirtas areštas. Visuomenė apie šį incidentą sužinojo balandžio 12 dieną, kai KaPo pristatė savo kasmetinę ataskaitą.

Dirbdamas KaPo V.Kulikovas buvo apdovanotas Erelio kryžiaus ordinu. Kartą jis buvo pripažintas metų darbuotoju. Pasitraukęs iš tarnybos jis kurį laiką dirbo dziudo treneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius