Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Estijos gynybos ministras: į agresyvią Vladimiro Putino politiką būtina atsakyti

Jeigu į agresyvią ir įtakų zonų plėtra paremtą Vladimiro Putino režimo politiką nebus tiksliai ir vienareikšmiškai atsakyta, tai gali paskatinti Kremlių imtis tolesnių provokacijų ir agresyvių žingsnių, nukreiptų prieš kaimynines šalis. Tokį įspėjimą išsakė Estijos gynybos ministras Svenas Mikseris, jį cituoja postimees.ee.
Estijos Skautų bataliono kariai
Estijos Skautų bataliono kariai / Eesti Kaitsevägi nuotr.

S.Mikserio teigimu, pirmą kartą po šaltojo karo pabaigos ir išplėtus NATO Europa susidūrė su rimta krize, kuri grasina tiek Rytų, tiek Vakarų šalims. „Rusijos agresija Ukrainoje ir Krymo aneksija grasina ne tik Europos saugumui, bet ir yra tiesioginis iššūkis Aljanso narėms, kurios turi sienas su Rusija“, – kalbėjo Estijos gynybos ministras.

Estijos vyriausybės atstovas įspėja, kad, deja, labai realu, jog V.Putino režimui nebus duotas tinkamas atkirtis, Kremlius pasijus paskatintas žengti toliau – imtis provokacijų ir agresyvių žingsnių kaimyninėse šalyse.

S.Mikseris taip pat pareiškė, kad Rusijos agresija Ukrainoje, kaip ir įvykiai Irake bei Sirijoje, rodo, jog mūsų dienomis krizės ir konfliktai gali įsižiebti staiga, į juos būtina žaibiškai reaguoti. Todėl tam reikia būti visada pasiruošus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius