Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Estijos mokyklose populiarėja kinų kalba

Estijos mokyklose populiarėja kinų kalba – vis daugiau moksleivių renkasi ją mokytis kaip užsienio kalbą, o šiemet turėtų pasirodyti ir pirmasis estiškas kinų kalbos vadovėlis, praneša ERR radijas.
Kinų kalbos pamoka
Kinų kalbos pamoka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2010-2011 metais įgyvendinus nacionalinę mokymo programos reformą Estijos mokyklos gali daug laisviau spręsti, kokius dalykus pasiūlyti savo mokiniams. Šiemet aštuonios bendrojo lavinimo mokyklos moko kinų kaip antros užsienio kalbos, o dar šešios – kaip trečios užsienio kalbos. Japonų kaip trečios užsienio kalbos estai gali mokytis dviejose mokyklose.

Pasak Estijos švietimo ir mokslo ministerijos, mokyklos susidomėjimą kinų kalba rodo jau keletą metų, tačiau iki šiol trūko specialistų ir mokymo medžiagos.

Kinijos vyriausybės finansuojamas Konfucijaus institutas padėjo rasti mokytojų iš Kinijos, kurie mokytų estų vaikus šios kalbos, tačiau tai reiškia, kad pamokos vyksta angliškai. Tad ministerija užsakė parengti vadovėlį estų kalba, kuris turėtų pasirodyti metų gale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius