-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos vyriausybė gali įvesti apribojimus 49 į Magnickio sąrašą įtrauktiems asmenims

Estijos vyriausybė per ketvirtadienio posėdį tikriausiai įves apribojimus asmenims, kuriuos  Estija yra įtraukusi į vadinamąjį Magnickio sąrašą, naujienų agentūrai BNS nurodė vyriausybės spaudos tarnyba. Užsienio reikalų ministras Svenas Mikseris pateiks vyriausybei pasiūlymą pagal įstatymą dėl tarptautinių sankcijų nustatyti ribojamąsias priemones 49 Magnickio sąrašo asmenims.
Keliama Estijos vėliava
Keliama Estijos vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Estija

„Nusprendžiau pateikti vyriausybei pasiūlymą nustatyti sankcijas už šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus, kad būtų atkreiptas dėmesys į dažnėjančius tarptautinės teisės pažeidimo atvejus, – ministerijos pranešime spaudai cituojamas S.Mikseris. – Į jėgos politikos eskalavimą, kurį pastaruoju metu patyrėme, dera reaguoti, panaudojant tam visas valstybės vidaus ir tarptautinės teisės galimybes.“

S.Mikseris taip pat atkreipė dėmesį į pastaraisiais dešimtmečiais blogėjančią žmogaus teisių padėtį Europos pašonėje.

„ES ir valstybės narės turi sureaguoti į padėties blogėjimą mūsų kaimynystėje ir įnešti indėlį į stabilumo ir saugumo užtikrinimą prie ES sienų. Estija, žinoma, yra tarp šalių, pasirengusių veikti“, – sakė užsienio reikalų ministras.

„To, kas paremta pasaulinės tvarkos taisyklėmis, pažeidinėjimas, įskaitant ... šiurkštų žmogaus teisių pažeidinėjimą, nepripažįstamas ir atsižvelgdama į tai ministerija turi galimybių naudoti priemones, išplaukiančias iš įstatymo dėl tarptautinių sankcijų“, – sakė S.Mikseris.

Dar 2016 metų gruodį Estijos parlamentas priėmė įstatymo pataisas, pagal kurias galima uždrausti atvykti į Estiją asmenims, įtrauktiems į vadinamąjį Magnickio sąrašą, bet Vidaus reikalų ministerija šių apribojimų iki šiol netaikė.

Rusų teisininkas Sergejus Magnickis 2008 metais buvo areštuotas tiriant bylą dėl vengimo mokėti mokesčius fonde „Hermitage Capital“. Auditoriaus draugų ir kolegų nuomone, jis buvo sulaikytas todėl, kad atskleidė aferą su dukterinėmis „Hermitage“ firmomis, per kurias, jo teigimu, virtinė valdininkų ir teisėsaugos pareigūnų su mokesčių grąžinimo pretekstu iš iždo išgrobstė 5,4 mlrd. rublių (apie 128 mln. eurų tuomečiu kursu).

2009 metais, po 11 mėnesių trukusio kardomojo kalinimo, S. Magnickis mirė sulaikymo centro „Matrosskaja tišina“ ligoninėje, būdamas 37 metų. Manoma, kad kalėjime jis buvo mušamas ir kankinamas.

S.Magnickio mirtis sukėlė didelį rezonansą Rusijoje ir pasaulyje. JAV dėl jo mirties įvedė sankcijas kai kuriems Rusijos valdininkams ir paragino Europos Parlamentą padaryti tą patį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius