Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos žiniasklaida: „Maxima“ manipuliuoja kainomis vardan geresnės statistikos

Estijos laikraščio „Õhtuleht“ korespondentė Kersti Eero, rengianti palyginamąsias maisto prekių kainų apžvalgas, stebėjo, kaip tinklo „Maxima“ pardavėjos, prieš atvykstant žurnalistei, skubiai pakeitė prekių kainas „akcijinėmis“. Štai ką ji parašė apie prekybininkų gudrybes Estijoje.
Maxima
Maxima / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Žurnalistė į parduotuvę atvyko pusvalandžiu anksčiau nei buvo sutarusi su administracija. Ji užsirašė daugelio populiariausių prekių kainas ir ėmė laukti parduotuvės vedėjos. Kai prie „Õhtuleht“ žurnalistės prisijungė ir parduotuvės vedėja, abi moterys dar kartą apėjo parduotuvę ir vėl surašė kainas.

Įdomi detalė – net trylika prekių pavadinimų per pusvalandį „atpigo“. Žurnalistės manymu, parduotuvės vedėja tai padarė siekdama tokiu būdu pagerinti statistiką – žiniasklaidoje „Maxima“ kainos atrodytų mažesnės nei konkurentų.

Komentuodamas šią situaciją Estijos „Maxima“ atstovas spaudai E.Erilaidas pareiškė, kad nieko tokio, jog maisto prekių kainos parduotuvėse keičiasi ir kelis kartus per dieną. Tai „priklauso nuo situacijos ir konkurentų veiksmų“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius