Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 25 /2019 02 26

Europarlamentarus supykdė EP praktiką atliekanti V.Putino atstovo spaudai dukra

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo dukra atlieka praktiką Europos Parlamente ir turi prieigą prie įvairių Europos Sąjungos (ES) dokumentų, rašo „Laisvosios Europos radijas“. Tokios žinios supykdė kai kuriuos europarlamentarus.
Dmitrijus Peskovas ir Vladimiras Putinas
Dmitrijus Peskovas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

21 metų amžiaus Jelizaveta Peskova atlieka praktiką pas prancūzų europarlamentarą Aymericą Chauprade'ą, kuris viešai palaikė 2014-aisiais Rusijos įvykdytą Ukrainos Krymo pusiasalio aneksiją.

A.Chauprede'as „Laisvosios Europos radijui“ patvirtino, kad J.Peskova priklauso jo komandai.

„Panelė Peskova tikrai yra svarbaus asmens Rusijos Federacijoje dukra. Tačiau kaip studentės jos teisės atlikti praktiką nėra mažesnės nei kitų jaunų žmonių“, – teigė A.Chauprede'as.

Jis pridūrė, kad šiuo metu J.Peskova nedirba Rusijoje – nei privačiame, nei valstybiniame sektoriuje.

A.Chauprede'as pabrėžė, kad J.Peskova neturi prieigos prie konfidencialių dokumentų.

Parlamento atstovė Marjory van den Broeke pridūrė, kad „iš tikrųjų pats ponas Chauprade'as niekada neturėjo prieigos prie konfidencialių dokumentų“.

A.Chauprade'as į EP buvo išrinktas 2014 metais kaip Marine Le Pen kraštutinės dešiniosios partijos „Nacionalinis Frontas“, dabar persivadinusios Nacionaliniu sambūriu, narys. Vėliau jo ryšiai su partija pašlijo, ir dabar A.Chauprade'as laiko save nepriklausomu deputatu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen ir Aymericas Chauprade'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marine Le Pen ir Aymericas Chauprade'as

J.Peskova negali dalyvauti už uždarų durų vykstančiuose debatuose arba Europos Sąjungos delegacijos prie Rusijos, kuriai priklauso A.Chauprade'as, darbe, teigė europarlamentaras.

„Taigi, negali būti jokio interesų konflikto man vykdant savo įgaliojimus kaip Parlamento nariui“, – pabrėžė A. Chauprade'as.

J.Peskova gauna tūkstančio eurų mėnesinį atlyginimą, pridūrė jos viršininkas.

„Laisvosios Europos radijas“ rašo, kad A.Chauprede'as yra EP užsienio reikalų komiteto bei Saugumo ir gynybos pakomitečio narys. Jis taip pat priklauso ES-Rusijos parlamentinio komiteto delegacijai.

A.Chauprede'as buvo tarptautinis stebėtojas Maskvos organizuotame referendume dėl Krymo prijungimo prie Rusijos 2014-ųjų kovą. ES šio referendumo nepripažįsta.

Tuo metu A.Chauprede'as balsavimą vadino „teisėtu“.

Europarlamentarai piktinasi

Kai kurie europarlamentarai „Laisvosios Europos radijui“ teigė nežinoję, kad EP praktiką atlieka tokio aukšto Rusijos pareigūno dukra.

Latvė Sandra Kalnietė, priklausanti didžiausiai parlamento grupei – dešiniųjų „Europos Liaudies Partijai“ – teigė laikanti J.Peskovos darbą „aplaidumu“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Auštrevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Auštrevičius

„Tai – esminių Europos Parlamento saugumo taisyklių pažeidimas“, – sakė S.Kalnietė.

Lietuvis europarlamentaras Petras Auštrevičius pavadino J.Peskovos poziciją „labai didele gėda Europos Parlamentui“.

„Negalėjau patikėti, kad Kremlius laiko savo rankas ES institucijų kišenėse ir širdyje“, – „Laisvosios Europos radijui“ sakė P.Auštrevičius.

Vokietis europarlamentaras Knutas Fleckensteinas tikino, esą turėjo būti viešai pranešta, kad asmuo, turintis tokių politinių ryšių kaip J.Peskova, gavo poziciją Europos Parlamente.

„Aš turbūt prieš su ja šnekėdamas pagalvočiau du kartus“, – sakė K.Fleckensteinas.

Prancūzų socialistė europarlamentarė Christine Revault d'Allonnes-Bonnefoy sakė esanti „sunerimusi“.

„Tai išties sukrečiama. Kremliaus atstovo duktė nėra bet koks žmogus. Esu nustebusi, kad šį įdarbinimą patvirtino parlamento personalo tarnyba“, – pridūrė ji.

Kaip praktikantė J.Peskova gali patekti į visus EP pastatus Briuselyje ir Strasbūre, gali dalyvauti visuose komitetų posėdžiuose. Ji taip pat turi prieigą prie EP ir jos europarlamentaro partijos vidinio interneto tinklo.

Įspėjimas prieš rinkimus

Europos Sąjunga prognozuoja, kad per gegužę vyksiančius EP rinkimus prieš Bendriją gali būti surengta informacinių atakų, ypač organizuojamų Maskvos.

Su J.Peskovos stažuotę Europos Parlamente galinčia pakomentuoti Kremliaus spaudos tarnyba susisiekti kol kas nepavyko.

J.Peskova – viena iš daugelio Rusijos politinio elito atžalų, gyvenančių arba studijuojančių Vakarų Europoje. Kremliaus kritikai tokią padėtį vadina Rusijos režimo veidmainyste.

„Scanpix“/AP nuotr./Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude'o Junckerio metinis kreipimąsis į Europos Parlamentą
„Scanpix“/AP nuotr./Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude'o Junckerio metinis kreipimąsis į Europos Parlamentą

D.Peskovas jau beveik du dešimtmečius dirba V.Putino atstovu spaudai. Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas ne kartą yra paskelbęs informacijos apie jo turtą ir pomėgį prabangai.

J.Peskova aktyviai naudojasi socialiniais tinklais ir instagrame turi beveik 80 tūkst. sekėjų. Ten ji paprastai demonstruoja savo glamūrinį stilių ir teigia gyvenanti Maskvoje, Paryžiuje ir Briuselyje.

Neatrodo, kad jos paskyrose socialiniuose tinkluose būtų kokių nors nuotraukų, susijusių su darbu Europos Parlamente, bet esama nuotraukų, kuriose J.Peskova matoma lankanti įvairias garsias Briuselio vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius