-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija apie 100 tūkst. Ukrainoje žuvusių karių: mes suklydome

Europos Komisija pripažino klaidą dėl vadovės Ursulos von der Leyen trečiadienį paskelbtų skaičių apie Ukrainos kariuomenės nuostolius, kurie, kaip įtariama, siekė 100 tūkst.
Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen
Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen / „AP“/„Scanpix“

Europos Komisijos atstovės spaudai pavaduotoja ir politinės komunikacijos direktorė Dana Spinant savo „Twitter“ tinkle pakomentavo melagingus duomenis.

Ji pažymėjo, kad ankstesnėje U.von der Leyen vaizdo įrašo versijoje skaičiai buvo „netikslūs“, ir padėkojo tiems, kurie nurodė klaidą.

D.Spinant paaiškino, kad vertinimas, kurį išsakė U.von der Leyen, buvo paimtas iš išorinių šaltinių ir turėjo būti susijęs su žuvusiųjų ir sužeistųjų nuostoliais bei „buvo skirtas parodyti Rusijos žiaurumą“.

U.von der Leyen trečiadienį paskelbus, kad Ukrainoje „žuvo daugiau nei 20 tūkst. civilių ir 100 tūkst. Ukrainos kariškių“, jos vaizdo įrašas buvo suredaguotas, o informacija apie aukas iš jo pašalinta.

Ukrainos prezidento atstovas Serhijus Nikiforovas teigė, kad informacija apie kariuomenės nuostolius yra „jautri“, todėl ją gali paskelbti tik vyriausiasis vadas, gynybos ministras ar pats prezidentas.

„Paklausėme Europos Komisijos, iš kur U.von der Leyen gavo tokią informaciją“, – sakė jis.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Viešųjų ryšių departamento vadovo Bohdano Senyko, Generalinis štabas negali patvirtinti U.von der Leyen paskelbtų skaičių.

B.Senykas taip pat pridūrė, kad informacija apie kariuomenės nuostolius yra tarnybinė informacija.

„Šio skaičiaus patvirtinti negalime, pabrėžiame, kad Ukrainos kariuomenės nuostoliai yra tarnybinė informacija ir jiems taikomi viešumo apribojimai.

Tuo pačiu, jei tai, ką paskelbė Europos Komisijos vadovė, leis patraukti šalį agresorę atsakomybėn, galime tik remti veiksmus, kurie prisidės prie teisinės bausmės tiems, kurie vykdė Ukrainos žmonių genocidą.

Būtina padaryti viską, kad visi atsakingi už Ukrainos civilių ir kariškių netektis būtų patraukti atsakomybėn“ – pabrėžė B.Senykas.

Vaizdo įraše EK vadovė taip pat teigė, kad Rusija taip pat turėtų kompensuoti Ukrainai jos finansinius nuostolius, kurie, jos skaičiavimais, jau viršijo 600 mlrd. eurų. Šiuo tikslu Europos Sąjunga jau įšaldė Rusijos centrinio banko 300 mlrd. eurų ir 19 mlrd. eurų, priklausančių Rusijos oligarchams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius