Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 10 /16:40

Europos Komisija niršta: Graikijos pateiktas reformų planas neatspindi diskusijų

Europos Komisija trečiadienį pareiškė, kad yra nepatenkinta naujais Graikijos finansinės pagalbos reformos pasiūlymais ir sako, kad jie „neatspindi“ ankstesnių Briuselio ir Atėnų diskusijų.
Europos Komisija
Europos Komisija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisijos vadovo atstovas Margaritis Schinas pareiškė, kad „kamuolys yra akivaizdžiai Graikijos vyriausybės aikštelėje“, Briuseliui atmetus prieš dieną Atėnų pateiktą planą, kuriuo siekiama rasti išeitį iš penkis mėnesius užsitęsusios aklavietės ir užsitikrinti svarbų finansavimą.

Pinigų stokojanti Graikija antradienį pateikė reformų planą, norėdama pradėti diskusijas su savo skolintojais – Europos Sąjunga ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF), kurie iš Atėnų reikalauja griežtų reformų, mainais į paskutinę maždaug 7,2 mlrd. eurų išmoką pagal anksčiau Atėnams skirtą finansinės pagalbos programą.

Angela Merkel tiki, kad sprendimą galima rasti

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį pareiškė, kad Graikijos finansų krizės sprendimas yra įmanomas ir pridūrė, kad ji yra pasiruošusi susitikti su Graikijos ministru pirmininku Alkesu Cipru Briuselyje, jeigu jis panorėtų.

„Jeigu bus noras, bus ir būdas... Bet ...skaičiuojama kiekviena diena“, – A.Merkel sakė žurnalistams, atvykusi į ES ir Lotynų Amerikos lyderių susitikimą, kuriame dalyvaus ir A.Cipras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius