Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisijos vadovė ketina po Naujųjų metų susitikti su B.Johnsonu

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen antradienį kalbėdamasi su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Borisu Johnsonu pažadėjo po Naujųjų metų su juo susitikti bei aptarti JK ir ES santykius po „Brexito“.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Briuselio aukščiausio rango pareigūnė pažymėjo, kad telefonu pasveikino B.Johnsoną, praėjusią savaitę laimėjusį visuotinius rinkimus ir tęsiantį darbą Dauningo gatvėje.

„Sutarėme kuo greičiau pradėti derybas dėl būsimos ES ir JK partnerystės. Susitiksime 2020 metų pradžioje. JK visada bus draugė, partnerė ir sąjungininkė“, – parašė ji tviteryje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas

JK ruošiasi išstoti iš ES sausio 31 dieną, po to, kai Bendruomenių Rūmai, kuriuose tvirtą daugumą turi B.Johnsono konservatoriai, ratifikuos pernai pasiektą „skyrybų sutartį“.

Tiek Londonas, tiek Briuselis iš karto po „Brexito“ nori pradėti derybas dėl būsimų prekybos santykių abiejose Lamanšo pusėse, ir pasiekti konsensusą prieš pasibaigiant pereinamajam laikotarpiui kitų metų pabaigoje.

„Jie sutiko labai energingai bendradarbiauti, kad susitartų dėl būsimos partnerystės, atsižvelgiant į galutinį terminą 2020 metų gruodžio mėnesį“, – abiejų lyderių pokalbį telefonu komentavo vienas britų vyriausybės atstovas.

B. Johnsonas sako neabejojantis, kad turės pakankamai laiko sudaryti tinkamą prekybos sutartį su buvusiais JK partneriais Europos Sąjungoje, tačiau rinkose šiuo metu vyrauja įtampa.

Svaro kursas antradienį krito pasirodžius pranešimams, kad pereinamasis laikotarpis gali pasibaigti nespėjus ratifikuoti prekybos susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius