Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga kurs specialų padalinį kovai su Rusijos propaganda

Europos Sąjungos lyderiai šią savaitę vyksiančiame viršūnių susitikime suformuos specialų žiniasklaidos padalinį kovai su meistriška Rusijos propagandos kampanija per Ukrainos krizę.
ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini.
ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis pasiūlymas 28 šalių Bendrijoje svarstomas jau kurį laiką, ES ne kartą susidūrus su nemalonumais nuožmiame informacijos kare dėl Ukrainos, sakė šaltiniai.

„Europos Taryba pabrėžė būtinybę mesti iššūkį Rusijos vykdomai dezinformacijos kampanijai ir paragino ES užsienio politikos vadovę Federica Mogherini, bendradarbiaujant su kitomis šalimis ir ES institucijomis, iki birželio paruošti strateginės komunikacijos žiniasklaidos laisvei remti veiksmų planą“, – nurodoma viršūnių susitikimo išvadų projekte, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

„Komunikacijos grupės suformavimas yra pirmas žingsnis šiuo atžvilgiu“, – sakoma jame.

Briuselis nujaučia, kad kol kas Rusija pirmauja šioje srityje, todėl ES privalo ką nors daryti, kad būtų atstatyta pusiausvyra, ypač anksčiau Maskvai pavaldžiose Rytų Europos šalyse.

„Norima Briuselyje sukurti grupę, kuri stebėtų Rusijos žiniasklaidą, atskleistų akivaizdžias melagystes bei tikrąją tiesą, ir perduotų tai šalims narėms“, – sakė šaltinis ES.

Vis tik ketvirtadienį ir penktadienį ES viršūnių susitikime jokių sprendimų dėl 2014 metų liepą Rusijai įvestų sankcijų pratęsimo arba naujų spaudimo priemonių greičiausiai nebus. Sankcijų ES ėmėsi, reaguodama į Rusijos poziciją dėl įvykių rytinėje Ukrainoje ir Krymo pusiasalio aneksijos.

Susitikimo išvadų projekte sankcijų skyrius yra tuščias.

ES lyderiai turėtų paraginti visiškai įgyvendinti Minsko taikos susitarimus, pagal kuriuos įsigaliojo trapios paliaubos Ukrainoje, ir pabrėžti „Rusijos valdžios atsakomybę šiuo klausimu“, nurodoma projekte.

Vakarai, ES, kaltina Rusiją paramos teikimu prorusiškiems sukilėliams rytinėje Ukrainoje, tačiau Rusija šiuos kaltinimus tradiciškai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius