Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga nesutaria dėl sankcijų Rusijai pratęsimo – Slovakijos premjeras išsisukinėja

Europos Sąjungos 28-ių valstybių vyriausybės nepavyko pasiekti susitarimo dėl Rusijai taikomų ekonominių sankcijų, kurios galios iki liepos, pratęsimo, penktadienį sakė vienas aukšto rango šaltinis Bendrijoje.
ES būstinė Briuselyje
ES būstinė Briuselyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ES lyderiai kitą savaitę numatytame viršūnių susitikime turėtų aptarti Rusijai taikomas sankcijas, kurios jai buvo įvestos už vaidmenį Ukrainos krizėje. Kai kurios Bendrijos narės ragina jau dabar priimti sprendimą dėl ekonominių sankcijų, kurios baigs galioti liepą, pratęsimo.

„Koks bus galutinis taškas, pamatysime (Europos Vadovų) Tarybos susitikime, tačiau aš nemanau, kad esama kažkokios vieningos nuomonės dėl sankcijų pratęsimo, sankcijų, kurios bus liepą“, - sakė pareigūnas, pageidavęs likti neįvardytas.

Pasak jo, dauguma Bendrijos narių veikiausiai pareikš nuomonę, kad diskusijos dėl to, ar pratęsti ekonomines sankcijas, turėtų būti atidėtos iki liepos.

Slovakijos premjeras nemato prasmės

Europos Sąjungos (ES) sprendimas įvesti naujas ar pratęsti jau taikomas sankcijas Rusijai nebūtų naudingas paliauboms Rytų Ukrainoje, penktadienį pareiškė Slovakijos vyriausybės vadovas Robertas Fico.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico

Vis dėlto Slovakijos premjeras pridūrė, kad jis neprieštaraus bendrai bloko pozicijai šiuo klausimu.

ES lyderiai kitą savaitę numatytame viršūnių susitikime turėtų aptarti Rusijai taikomas sankcijas, kurios jai buvo įvestos už vaidmenį Ukrainos krizėje.

Kai kurios Bendrijos narės ragina jau dabar priimti sprendimą dėl ekonominių sankcijų, kurios baigs galioti liepą, pratęsimo. Vienas aukšto rango ES pareigūnas penktadienį sakė, jog kol kas šiuo klausimu Bendrijos narės neturi vieningos nuomonės.

„Paliaubas reikia remti. Vargu ar jas paremtume tardami, jog įvesime naujų sankcijų“, - sakė R.Fico po susitikimo su Čekijos premjeru.

„Tačiau iš esmės neturiu priežasčių prieštarauti Europos Sąjungos vienybei kaip tokiai“, - pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius