-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga skelbiama seksualinių mažumų laisvės erdve

Kai kuriems Lenkijos regionams atsisakius „LGBT ideologijos“, Europos Parlamentas (EP) sureagavo paskelbdamas visą Bendriją seksualinių mažumų laisvės erdve. Nors jau prieš gerus metus EP buvo pasmerkęs jų diskriminaciją Lenkijoje, tokių regionų tik daugėjo, kartu blogėjo padėtis Vengrijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Tad sulaukta dar stipresnės reakcijos – ketvirtadienį buvo priimta LGBTIQ remianti rezoliucija.
Vilniuje rengiamos LGBT eitynės už lygybę
Vilniuje rengiamos LGBT eitynės už lygybę / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Ketvirtadienį už tai, kad neįpareigojanti rezoliucija dėl LGBTIQ (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų, interlyčių, queer – red. past.) teisių būtų priimta, balsavo 492 europarlamentarai, prieš – 141, susilaikė 46.

4 iš 10 jaučiasi diskriminuojami

Trečiadienį diskutuojant apie rezoliuciją EP posėdyje skambėjo ne tik raginimai balsuoti už ją ir įtvirtinti tai, dėl ko XXI amžiuje jau nebeturėtų būti diskutuojama. Kai kurie politikai ragino ginti tradicines šeimas ir LGBTIQ žmonių link svaidė užgauliojimus.

Rezoliucijos projekte pabrėžiama, kad LGBTIQ teisės yra žmogaus teisės, o teisė į nediskriminavimą ir lygų žmonių vertinimą yra pamatinė laisvė, įtvirtinta ES sutartyse.

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen pastarojoje metinėje kalboje pareiškė: „Laisvos nuo LGBTIQ teritorijos yra laisvos nuo žmogiškumo. Mūsų Bendrijoje joms nėra vietos.“ Anot jos, LGBTIQ yra žmogaus identitetas, ne ideologija.

Per pastaruosius porą metų daugiau nei 100 Lenkijos regionų ir savivaldybių pasiskelbė esantys laisvi nuo „LGBT ideologijos“ arba priėmė Regioninę chartiją dėl šeimos teisių.

Dėl to sustiprėjo seksualinių mažumų diskriminacija. Tai pasireiškia lytinės, tapatybės ir saviraiškos įvairovės laikymu pavojinga ideologija, neapykantos kalba valdžios institucijų, išrinktų pareigūnų, įskaitant prezidentą Andrzejų Dudą, pareiškimuose ir provyriausybinės žiniasklaidos pranešimuose, LGBTIQ teisių aktyvistų sulaikymais, atakomis prieš eitynes ir kampanijas arba jų draudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius