Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga: Tiltas į Krymą pažeidžia Ukrainos suverenumą

Europos Sąjunga antradienį pareiškė, kad naujas tiltas, jungiantis Rusiją ir aneksuotą Krymo pusiasalį, ir kurį atidarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pervažiavęs jį sunkvežimiu, yra naujas išpuolis prieš Ukrainos teritorinį vientisumą.
Putinas sunkvežimiu pervažiavo naujuoju tiltu į aneksuotą Krymą
Vladimiras Putinas sunkvežimiu pervažiavo naujuoju tiltu į aneksuotą Krymą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos Federacija pastatė Kerčės tiltą iki Krymo pusiasalio be Ukrainos sutikimo. Tai prilygsta dar vienam Rusijos (įvykdytam) Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo pažeidimui“, – sakoma ES užsienio politikos tarnybos atstovo pranešime.

„Šio tilto statybomis siekiama dar labiau priverstinai integruoti neteisėtai aneksuotą pusiasalį į Rusiją ir izoliuoti jį nuo Ukrainos, kurios dalis jis tebėra“, – priduriama jame.

Tas tiltas taip pat riboja laivų eismą į Ukrainos uostus Azovo jūroje, sakoma ES pranešime.

VIDEO: V.Putino šou: sunkvežimiu pervažiavo naująjį tiltą į aneksuotą Krymą

Rusijos valstybinė televizija anksčiau antradienį parodė džinsus ir kasdienę striukę dėvintį V.Putiną, sėdintį už statybinio sunkvežimio „KamAZ“ vairo. Jis kartu su statybininkais važiavo 19 km ilgio tiltu, jungiančiu pietinės Rusijos Tamano pusiasalį su Ukrainai priklausančiu Krymo pusiasaliu, kurį Maskva aneksavo 2014-ųjų kovą.

ES pabrėžė, kad ir toliau nepripažįsta Krymo aneksijos.

Be to, Briuselis yra paskelbęs sankcijas Maskvai už jos paramą prorusiškiems separatistams konflikte Rytų Ukrainoje. Pirmadienį naujos sankcijos buvo paskelbtos asmenims, organizavusiems Rusijos prezidento rinkimus Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius