Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 14 /2015 11 15

Evakuota teritorija prie Eifelio bokšto, paskelbtas netikras pavojus „Pullman“ viešbutyje

Centrinį Paryžių penktadienio vakarą sukrėtė teroro išpuoliai. Pranešama apie mažiausiai šešias teroristų įvykdytas atakas. Žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius nuolat auga. Šeštadienį sulaikytas vienas įtariamas teroristas. Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as įvardijo išpuolių organizatorius – atsakinga „Islamo valstybė“. „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl išpuolių.
Eifelio bokštas
Eifelio bokštas / 15min.lt/Jurgitos Lapienytės nuotr.

Ką žinome iki šiol? 

  • Per virtinę išpuolių žuvo ir buvo sužeista daugybė žmonių – jų skaičius nuolat auga; 
  • Aiškėja žuvusiųjų tapatybės; 
  • „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl išpuolių​; 
  • Žuvo septyni teroristai;
  • Prancūzija paskelbė nepaprastąją padėtį šalyje ir uždarė sienas;
  • Paryžiečių prašoma likti namuose;
  • Į Paryžių skubiai išsiųsta 1500 Prancūzijos kariuomenės karių; 
  • Šalyje paskelbtas trijų dienų gedulas; 
  • Skelbiama, kad sulaikytas įtariamas teroristas; 
  • Tarp žuvusiųjų yra Rumunijos, Tuniso, Švedijos, Belgijos, JAV, Didžiosios Britanijos piliečių; 
  • Išpuolius surengė Egipto, Prancūzijos ir Sirijos teroristai. 
Tiesioginė transliacija iš Paryžiaus

01.17 val.: Lemonde.fr skelbia naujus duomenis apie nustatytą Prancūzijos pilietį teroristų gretose. Anot leidinio šaltinių, jis nuo 2013 m. rudens iki 2014 m. pavasario buvo Sirijoje. Grįžęs į Prancūziją, jis buvo stebimas saugumo tarnybų ir siejamas su ekstremistinėmis grupuotėmis.

AFP praneša, kad šio asmens tėvas ir brolis šiuo metu yra sulaikyti. Anot agentūros, 34 metų teroristo brolis pats prisistatė į policijos nuovadą.

00.15 val.: Įtariamojo tėvas ir brolis „policijos globoje“

Vieno iš Paryžiaus teroristų tėvas ir brolis šiuo metu yra „pareigūnų globoje“. Tai patvirtino artimi tyrimui šaltiniai, skelbia naujienų agentūra AFP.

Papildyta 23.43 val.: Paryžiaus atakų užpuolikai naudojo labai nestabilius sprogmenis

Paryžiaus vyriausiasis prokuroras Francois Molinsas šeštadienį sakė, kad visi aštuoni užpuolikai, dalyvavę penktadienio vakarą Prancūzijos sostinėje įvykdytose koordinuotose atakose, buvo apsijuosę vienodais mirtininkų diržais, kurių užtaisams buvo panaudoti nestabili sprogstamoji medžiaga TATP.

TATP (acetono peroksidas arba tricikloacetono peroksidas), dėl savo nestabilumo vadinamas „Šėtono motina“, yra namudinės gamybos sprogmenys, taip pat panaudoti per 2005 metų atakas Londono viešojo transporto sistemoje, per kurias žuvo 52 žmonės.

JAV vyriausybės Nacionalinis kovos su terorizmu centras nurodo, kad TATP yra dažnai naudojama medžiaga, kurios „gana lengva pasigaminti“. Ekspertai pabrėžia, kad atsekti, kur buvo pagaminti tie sprogmenys, gali būti sunku, nes jų gamybai reikalingi komponentai lengvai prieinami parduotuvėse.

Kovos su terorizmu centro tinklalapyje rašoma, kad ši sprogstamoji medžiaga gaunama sumaišius „vandenilio peroksidą ir acetoną, pridėjus rūgšties – pavyzdžiui, sieros, azoto arba druskos rūgšties“.

Taip pat perspėjama, kad TATP „gali būti labai nestabilus ir jautrus karščiui, sukrėtimui bei trinčiai“.

Tokią pačią sprogstamąją medžiagą naudojo Richardas Reidas, nesėkmingai mėginęs detonuoti bate paslėptą bombą, skrisdamas per Atlanto vandenyną į Jungtines Valstijas 2001 metais.

Papildyta 23.24 val.: Nieko įtartina nerado 

Portalas independent.co.uk skelbia, kad informacija apie „Pullman“ viešbučio evakuaciją buvo melaginga. Tai patvirtino Prancūzijos vidaus reikalų ministro atstovas spaudai. Teritorija apie viešbutį buvo aptverta STOP juosta, tačiau šiuo metu ji nuimta. ​

Policija apieškojo viešbutį, tačiau jame nieko įtartina nerado. Policija į viešbutį atvyko jo apžiūrėti, kai vienas turistas pranešė matęs kažką įtartina. 

Papildyta 23.15 val.: Evakuota teritorija prie Eifelio bokšto, „šukuojamas“ viešbutis 

Šeštadienio vakarą pranešta, kad evakuota teritorija prie Eifelio bokšto. Jau anksčiau buvo skelbta, kad jis uždarytas, todėl lankytojų jame nebuvo. 

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad daugybė policijos pareigūnų susirinko prie „Pullman“ viešbučio. Apie tai naujienų agentūrai pranešė liudininkai. Anot jų, akivaizdu, kad policija apieško viešbutį. Esą jie „eina iš vieno kambario į kitą“. Vis dėlto pareigūnai neigia socialiniuose tinkluose pasirodžiusią informaciją, kad viešbutyje buvo girdimi šūviai. Taip pat skelbiama, kad „The Champs De Mars“ stotis uždaryta. 

Papildyta 22.12 val.: Bent du teroro atakose Paryžiuje dalyvavę užpuolikai registravosi pabėgėliais

Du vyrai, kuriuos Prancūzijos policija sieja su teroro atakų virtine Paryžiuje, anksčiau šiais metais užsiregistravo pabėgėliais Graikijoje, šeštadienį patvirtino graikų policija.

Prancūzijos institucijos paprašė graikų teisėsaugos patikrinti vieno vyro pasą ir pirštų atspaudus, taip pat kito vyro pirštų atspaudus, įtariant, kad jie anksčiau registravosi Graikijoje, per kurią į Europos Sąjungą patenka daugiausiai pabėgėlių iš Sirijos.

Bent vienas Sirijos pasas buvo rastas prie vieno iš septynių užpuolikų, žuvusių per smurto bangą penktadienio vakarą, palaikų.

Graikijos piliečių apsaugos ministras Nikas Toskas savo pranešime nurodė, kad vienas tų vyrų spalį buvo užregistruotas Lero saloje.

Patvirtiname, kad (Sirijos) paso savininkas atvyko per Graikijos salą Lerą spalio 3 dieną, kur buvo užregistruotas pagal ES taisykles, – nurodė jis.

„Patvirtiname, kad (Sirijos) paso savininkas atvyko per Graikijos salą Lerą spalio 3 dieną, kur buvo užregistruotas pagal ES taisykles“, – nurodė jis.

Prancūzijos policija informavo, kad tas pasas buvo rastas „netoli vieno iš užpuolikų kūno“, atliekant tyrimą po penktadienio vakarą įvykdytos virtinės išpuolių – prie koncertų rūmų „Bataclan“, kur buvo nužudyti 82 žmonės.

To paso autentiškumas tikrinamas, bet jo suradimo faktas tikriausiai patvirtina ryšį su Sirija, kuris buvo viena iš prielaidų, pareigūnams tiriant atakas šešiose Paryžiaus vietose.

Vienas graikų policijos šaltinis sakė, kad antrasis vyras taip pat buvo užregistruotas Graikijoje, o televizija „Mega“ pridūrė, kad tai irgi įvyko Lero saloje rugpjūtį.

Europos Sąjungos saugumo tarnybų pareigūnai jau seniai nuogąstavo, kad džihadistai gali pasinaudoti masiniu migrantų antplūdžiu – daugiausiai iš karo krečiamos Sirijos, kuris Bendrijoje labai paaštrėjo nuo šių metų pradžios.

Papildyta 21.54 val.: Belgija pradėjo tyrimą dėl teroro išpuolių Paryžiuje

Belgija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl penktadienį Paryžiuje įvykdytų teroro atakų, o policija surengė reidus viename sostinės Briuselio rajone ir suėmė kelis įtariamuosius, šeštadienį nurodė prokurorai.

Federalinė prokuratūra nurodė, kad Prancūzijos prokurorai paprašė Belgijos pareigūnų pagalbos, kai prie Paryžiaus koncertų rūmų „Bataclan“, tapusių vienos atakos taikiniu, buvo rastas automobilis „Volkswagen Polo“ su belgiškais registracijos numeriais ir išnuomotas Belgijoje.

Vienas teisėjas, kurio specializacija – antiteroristinės bylos, pradėjo tyrimą, nes du iš Paryžiuje žuvusių užpuolikų buvo Belgijos piliečiai, sakoma prokuratūros pranešime.

„Buvo pradėtas tyrimas dėl terorizmo ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime. – Keli areštai buvo atlikti vėlyvą popietę. Operacijos tęsiamos Molenbeko-Sen Žano rajone (Briuselyje).“

Papildyta 21.29 val.: Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad Prancūzija toliau kovos prieš „Islamo valstybę“ – pažadėjo tęsti antskrydžius Sirijoje. „Mes kariaujame. Mes imamės išimtinių priemonių. Tai – karas, kurį mes laimėsime“, – pareiškė Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas. 

Papildyta 21.20 val.: „The Mirror“ skelbia nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip penkioliktą futbolo rungtynių minutę Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as sužino apie teroro atakas ir žudynes mieste. Jam tai į ausį šnabždantis užfiksuotas prezidento apsaugininkas. Jau po kelių akimirkų prezidentas lipo laiptais į apsaugos sektorių. Ten F.Hollande'ui situacija pristatyta konkrečiau, o tuomet jis išgabentas į saugią vietą.​​

„Scanpix“/AP nuotr./Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
„Scanpix“/AP nuotr./Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as

Papildyta 21.05 val.: Prancūzų futbolininkas Lassana Diarra atskleidė, kad per išpuolius Paryžiuje neteko pusseserės. L.Diarra žaidė savo šalies rinktinėje Nacionaliniame stadione, kai buvo įvykdyti išpuoliai. Jis socialiniame tinkle „Twitter“ šeštadienį patvirtino, kad jo pusseserė Asta Diakite žuvo. 

Papildyta 20.58 val.: Per Paryžiaus išpuolius žuvusi amerikietė – 23-ejų Nohemi Gonzalez. Kalifornijos valstybiniame universitete ji studijavo dizainą, skelbia „NBCNews“.  

Papildyta 20.49 val.: Vienas automobilis, kuris buvo naudojamas teroristų, registruota Prancūzijos piliečio, kuris sustabdytas Prancūzijos-Belgijos pasienyje, vardu. Jis buvo dar su dviem žmonėmis. Trys teroristai buvo iš Belgijos, anksčiau jie nebuvo pasižymėję. 

Paskelbtas ir teroristų amžius – jis sutampa su liudininkų spėjimais. 

Minėtas teroristas ir Paryžiaus priemiesčio esą suradikalėjo 2010-aisiais, nebuvo žinoma, kad jis priklauso kokiai nors grupuotei. Paryžiaus pareigūnai atskleidė, kad sekmadienio rytą iš viso buvo sulaikyti trys žmonės, tarp jų ir minėtas Prancūzijos pilietis, sustabdytas pasienyje. 

Teroristai dėvėjo visiškai vienodas liemenes su sprogmenimis. Iš viso įvykdyti šeši išpuoliai.

Papildyta 20.33 val.: Skelbiama, kad Paryžiaus tyrėjai patvirtina, jog trys teroristų grupelės, priklausančios „Islamo valstybei“, greičiausiai suplanavo išpuolius.​ Taip pat patvirtinta, kad vienas iš teroristų buvo iš Paryžiaus priemiesčio ir buvo žinomas pareigūnams dėl nusikalstamos veiklos. Kitas teroristas turėjo Sirijos pasą. Taip pat per spaudos konferenciją, surengtą šeštadienį, patvirtinta, kad jie šaudė iš kalašnikovų

Papildyta 20.19 val.: INFO TV skelbia, kad vienas iš teroristų turėjo bilietą į penktadienio futbolo rungtynes Nacionaliniame stadione, bet į stadioną nepateko.

Pateikti nauji duomenys apie žuvusiuosius ir sužeistuosius 

Naujausiais duomenimis, paskelbtais per spaudos konferenciją, jau žuvo 129 žmonės, 352 sužeisti, 99 iš jų – kritinės būklės. Patvirtinta, kad žuvo vienas britas. Baiminamasi, kad žuvusių britų gali būti daugiau. Patikslintais duomenimis, penktadienį žuvo septyni teroristai. Naujausiais duomenimis, vien Bataclan teatre žuvo 89 žmonės. Anksčiau teigta, kad teroristų buvo aštuoni. Vienas iš teroristų važiavo juodu automobiliu „Seat“. 

Papildyta 19.29 val.: Pirmadienį Lietuvoje skelbiama tylos minutė teroro išpuolių Paryžiuje aukoms pagerbti

Vyriausybės sprendimu Lietuvoje pirmadienį 13 val. (12 val. Paryžiaus laiku) skelbiama tylos minutė teroro išpuolių aukoms pagerbti. Vyriausybė griežtai smerkia teroro aktus ir kviečia solidarizuotis su Prancūzija šią sunkią valandą.

Papildyta 19.04 val.: Belgijos policija netoli Briuselio sulaikė keletą įtariamųjų, susijusių su Paryžiaus atakomis. Lemonde.fr rašo, kad kitą grupę šiuo metu persekioja. 

Papildyta 18.44 val.: AFP skelbia, kad dvi seserys iš Tuniso – 34-erių ir 35-erių moterys – buvo nužudytos per kruvinus išpuolius Paryžiuje. Jų tapatybė nustatyta. Skelbiama, kad tuomet, kai įvykdytas išpuolis, seserys šventė draugės gimtadienį. ​

Palestiniečių grupuotės „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ pasmerkė atakas Paryžiuje

Du palestiniečių islamistų judėjimai šeštadienį pasmerkė teroro atakas Paryžiuje, nusinešusias bent 128 žmonių gyvybes, pranešė abiejų organizacijų pareigūnai.

„Hamas“, kuris kontroliuoja Gazos Ruožą, bet JAV ir Europos Sąjungos yra laikomas teroristine organizacija, ir „Islamo džihado“ pareigūnai kritikavo žudynes, supurčiusias Prancūzijos sostinę penktadienio vakarą.

„Hamas“ Tarptautinių ryšių tarybos vadovas Bassemas Naimas sakė naujienų agentūrai AFP, kad jo organizacija smerkia „agresijos ir barbarybės aktus“, o „Islamo džihadas“ pareiškė, kad tos atakos yra nusikaltimas prieš nekaltus žmones.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojantis dideles teritorijas Sirijoje ir Irake bei daugelio laikomas daug radikalesniu negu „Hamas“, anksčiau šeštadienį prisiėmė atsakomybę dėl išpuolių Prancūzijos sostinėje.

B.Naimas, buvęs Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministras, sakė, kad užpuolikai Paryžiuje veikė „barbariškai“, ir išreiškė viltį, kad Prancūzijoje bus užtikrintas „stabilumas ir saugumas“.

Jis taip pat neigė, kad tos atakos turi ką nors bendra su islamu.

„Terorizmas neturi jokios religijos“, – pabrėžė B.Naimas.

Tuo tarpu „Islamo džihado“ įtakingo politinio biuro narys Nafezas Azzamas sakė AFP: „Mes smerkiame šį nusikaltimą prieš nekaltus žmones Paryžiuje, šią neapykantos žinią.“

„Islamas atmeta beatodairišką žudymą“, – pridūrė jis.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu ne kartą yra abu šiuos palestiniečių judėjimus prilyginęs IS.

Rugsėjį jis sakė Jungtinių Tautų Generalinei Asamblėjai, kad „kalbant apie jų svarbiausius tikslus, „Hamas“ yra ISIS, o ISIS yra „Hamas“, vartodamas alternatyvų „Islamo valstybės“ akronimą.

„Hamas“ kontroliuoja Gazos Ruožą nuo 2007 metų. Izraelis argumentuoja, kad dėl šio fakto žydų valstybė privalo tęsti palestiniečių anklavo ekonominę blokadą.

Vėliau šeštadienį tiek Izraelyje, tiek palestiniečių teritorijose planuojamos demonstracijos, per kurias bus reiškiamas palaikymas Prancūzijai.

Papildyta 17.20 val.: Siras atvyko per Graikiją 

„Reuters“ skelbia, kad teroristas, kuris pats žuvo Bataclan teatre, buvo prancūzas iš vieno Paryžiaus priemiesčio.​ Pranešama, kad trys teroristai atvyko iš Belgijos apylinkių. 

Tuo metu teroristas, kuris turėjo Sirijos pasą, kaip skelbiama, spalį buvo užfiksuotas Graikijoje kartu su pabėgėliais.  

Anksčiau skelbta, kad Belgijos policija šeštadienį surengė reidų viename sostinės Briuselio rajone, kurie veikiausiai yra susiję su Paryžiuje penktadienį įvykdytais pražūtingais teroro išpuoliais, pranešė visuomeninė televizija RTBF.

Transliuotojas citavo neįvardytus šaltinius, kurie sakė, kad Molenbeko-Sen Žano rajone buvo surengta iki trijų reidų, susijusių su penktadienį įvykdytomis atakomis Paryžiuje, nusinešusiomis bent 128 žmonių gyvybes, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Papildyta 17.03 val.: Dėl panikos Prancūzijoje žaibiškai sklinda nepatvirtinti pranešimai, susiję su kruvinais išpuoliais. Pavyzdžiui, šeštadienį šalyje paskleista žinia apie naują išpuolį netoli sienos su Belgija, policija šią informaciją suskubo paneigti.

Paryžiuje po teroro aktų hospitalizuota 300 žmonių, 80-ies būklė kritinė

Po virtinės mirtinų išpuolių Paryžiuje į ligonines paguldyta apie 300 žmonių, iš kurių maždaug 80 būklė yra kritiška, pranešė šeštadienį sostinės medicinos pagalbos pareigūnai.

Išrašyti jau 53 asmenys, nurodoma medikų pranešime, kuriame dar pažymima, kad miesto ligoninėse „pakanka pajėgumų“ suteikti pagalbą nukentėjusiems per penktadienio atakas, nusinešusias mažiausiai 128 gyvybes.

Papildyta 15.58 val.: Paryžiaus teroristai turėjo Prancūzijos, Egipto ir Sirijos pasus. „Libération“ patvirtino, kad vienas iš teroristų buvo prancūzų ekstremistas, žinomas policijai. ​Pranešta, kad vienoje iš sprogdinimų vietų – prie Nacionalinio stadiono – buvo rasti Egipto ir Sirijos piliečių pasai. Oficialiai pareigūnai jų tapatybės nepatvirtino. 

Minėtą prancūzų ekstremistą pareigūnai nustatė pagal pirštų antspaudus. Jie patvirtino, kad jis jau anksčiau buvo žinomas pareigūnams. 

Papildyta 15.37 val.: Mažiausiai du Belgijos piliečiai penktadienį žuvo Paryžiuje, skelbia BBC. Kol kas žinoma, kad taip pat žuvo du Rumunijos ir Švedijos piliečiai. Britų premjeras perspėjo, kad tarp žuvusiųjų gali būti Didžiosios Britanijos piliečių. 

Papildyta 15.30 val.: Amerikiečių yra tarp žuvusiųjų per kraupias atakas. Šiuo metu nustatinėjamos žuvusiųjų tapatybės. 

Eifelio bokštas bus neprieinamas turistams. Kaip praneša lemonde.fr, Paryžiaus simbolis uždarytas kol kas neribotam laikui.

Papildyta 15.12 val.: Policija ieško juodo automobilio, susijusio su penktadienio išpuoliais 

Paryžiaus pareigūnai ieško juodo automobilio su užsienietiškais numeriais „GUT 18053“. Automobilis ieškomas dėl sąsajų su įvykdytais išpuoliais. Perspėjama, kad pamačius šį automobilį, nederėtų prie jo artintis. ​

Papildyta 15.02 val.: Rumunijos užsienio reikalų ministras patvirtino, kad du šalies piliečiai žuvo per kruvinus išpuolius Paryžiuje. Dar vienas buvo sužeistas, skelbia naujienų agentūra AP.

Papildyta 14.36 val.: Liudininkas, buvęs Bataclan teatre, teigė, kad vienas iš teroristų buvo baltaodis ir atrodė kaip europietis. „Tai buvo vaikinas ganėtinai žemo ūgio, baltaodis, atrodė kaip europietis“, – sakė jis. „Ant peties jis buvo pasikabinęs ginklą“, – pridūrė liudininkas. Tuomet, anot jo, pasigirdo šūviai.

Papildyta 14.21 val.: Tarp žuvusiųjų – Didžiosios Britanijos piliečiai? 

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas perspėjo, kad „britai turėtų būti pasirengę žiniai, kad per Paryžiaus atakas žuvo keletas tautiečių“. Tikslus skaičius kol kas neįvardijamas. Anksčiau buvo skelbta, kad tarp žuvusiųjų yra užsieniečių. Jis taip pat išreiškė Didžiosios Britanijos paramą Prancūzijai. 

Papildyta 14.14 val.: Prancūzijos žurnalistai praneša, jog vieno iš sprogimų vietoje – prie Nacionalinio stadiono – rastas Sirijos piliečio pasas. Ar jis priklausė vienam iš savižudžių teroristų, kol kas nenustatyta. BBC, remdamasi šaltiniais, skelbia, kad pasas rastas ant vieno iš teroristų kūnų. 

Papildyta 14.05 val.: Užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad šiuo metu Prancūzijoje paskelbta nepaprastoji padėtis, įvesta sienų kontrolė, yra sustiprintas saugumas, atšaukti masiniai renginiai, uždaryti muziejai, dideli prekybos ir sporto centrai, mokyklos, universitetai, merijos, bibliotekos.

Paryžiuje uždarytos kai kurios metro linijos ir stotelės. Kitos transporto priemonės dirba įprastai. Užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad Prancūzijoje veikia oro uostai, skrydžiai vykdomi pagal grafiką, visumoje įprastu režimu veikia geležinkeliai. Ministerija rekomenduoja LR piliečiams, esantiems Prancūzijoje, išlikti budriems.

Turistai privalo su savimi visuomet turėti galiojančius asmens ir kelionės dokumentus, vengti masinio susibūrimo vietų. Reaguodama į lapkričio 13 d. išpuolius Paryžiuje, Lietuvos ambasada Prancūzijoje skelbia budintį telefoną pasiteiravimui: 00 33 6 75 04 15 01

Papildyta 13.12 val.: „Islamo valstybės“ pranešime teigiama, kad „aštuoni broliai, prisitvirtinę diržus su sprogmenimis ir ginklais, pasirinko vietas pačioje Prancūzijos sostinės širdyje“. Teigiama, kad tos vietos buvo pasirinktos iš anksto, tarp jų Nacionalinis stadionas – Stade de France per draugišką mačą tarp Prancūzijos ir Vokietijos. Mačą stebėjo ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as. Taip pat pasirinktas Bataclan teatras, kuriame buvo susirinkę daugybė žmonių. Tikslingai pasirinktos ir kitos išpuolių vietos. Be to, perspėjama, kad Prancūzija ir tie, kurie seka jos keliu, turėtų žinoti, kad jie išlieka pagrindiniais IS taikiniais. 

Papildyta 12.41 val.: Paryžiuje draudžiamos demonstracijos ir vieši susirinkimai. Tai dar viena saugumo priemonė, kurios imta baiminantis, jog sostinėje gali būti rengiami nauji išpuoliai, praneša lefigaro.fr.

Papildyta 12.59 val.: „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl išpuolių. Pareiškime teigiama, kad Prancūzija buvo jų svarbiausias taikinys. Buvo kruopščiai analizuojamos vietos, kurios vėliau pasirinktos atakoms. 

IS prisiėmė atsakomybė už išpuolius

Visos kultūros įstaigos Paryžiuje ir visame Ile-de-France regione uždarytos. Tokį sprendimą šeštadienį priėmė Prancūzijos kultūros ministerija.

Papildyta 12.36 val.: Teroro Paryžiuje aukų skaičius auga 

Naujausiais neoficialiais duomenimis, teroro Paryžiuje aukų skaičiai yra tokie: 128 žuvę, 250 sužeistų, pranešė Prancūzijos televizijos kanalas BFM TV, remdamasis miesto valdžia. Nurodoma, kad 98 sužeistųjų būklė yra kritiška.

Policija naujienų agentūrai AFP taip pat mini 128 žuvusius, bet sužeistųjų – 180, iš kurių 80 būklė sunki.

Į šiuos skaičius neįtraukti aštuoni teroristai, kurie visi buvo apsijuosę sprogmenimis. Jie sukėlė neregėtą smurtą Prancūzijos sostinėje per virtinę šaudymų ir sprogimų – kruviniausias atakas Europoje po traukinių sprogdinimo Madride 2004 metais.

S.Baturos nuotr./Paryžius po teroro atakų
S.Baturos nuotr./Paryžius po teroro atakų

Britanijos premjeras sušaukė krizinį pasitarimą dėl „pasišlykštėtinų“ atakų Paryžiuje

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas anksti šeštadienį nurodė sušauksiantis vyriausybės krizių komiteto COBRA posėdį po „pasišlykštėtinų“ teroro atakų Paryžiuje, nusinešusių daugiau negu 120 gyvybių.

„Pirmininkausiu COBRA posėdžiui šį rytą po šiurpių ir pasišlykštėtinų teroro atakų Paryžiuje“, – sakoma D.Camerono „Twitter“ pranešime.

Prancūzijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, kai ginkluoti užpuolikai ir mirtininkai sprogdintojai penktadienio vakarą Paryžiuje atakavo restoranus, koncertų salę ir žmones prie nacionalinio stadiono.

Įtakingo islamo teologijos centro vadovas pasmerkė „neapykantos kupinas“ atakas Paryžiuje

Egipto sostinėje įsikūrusio pagrindinio sunitų dvasinės minties centro „al Azhar“ vadovas šeštadienį pasmerkė „neapykantos kupinas“ teroro Paryžiuje atakas, per kurias žuvo daugiau negu 128 žmonės, ir paragino pasaulį susivienyti kovai prieš ekstremizmą.

„Mes smerkiame šį neapykantos kupiną incidentą“, – šeichas Ahmedas al Tayebas, „al Azhar“ mečetės ir prie jos veikiančio universiteto vadovas, sakė per spaudos konferenciją, kurią transliavo Egipto valstybinė televizija.

„Atėjo laikas pasauliui susivienyti ir duoti atkirtį šiai pabaisai“, – pridūrė jis.

Prancūzijos diplomatijos vadovas​: pasaulis privalo koordinuoti kovą su terorizmu po atakų Paryžiuje

Daugiau negu 128 žmonių gyvybes nusinešusi teroro atakų banga Paryžiuje pademonstravo, kad dabar labiau negu bet kada svarbu koordinuoti pasaulines pastangas įveikti terorizmą, šeštadienį pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministras, žadėdamas, kad jo šalies „tarptautiniai veiksmai“ nesiliaus.

„Dabartinėmis aplinkybėmis labiau negu bet kada būtina koordinuoti tarptautinę kovą su terorizmu“, – ministras Laurent'as Fabiusas sakė per Vienoje vykstančias derybas, kuriose tariamasi, kaip būtų galima užbaigti Siriją krečiantį pilietinį karą.

„Ir vienas iš šiandieninio susitikimo Vienoje tikslų yra pastangos išsiaiškinti, kaip konkrečiai galėtume padidinti tarptautinį bendradarbiavimą kovoje su „Daesh“, – L.Fabiusas sakė žurnalistams, turėdamas omenyje džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojantį dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.

Diplomatijos vadovas pridūrė, kad ir po penktadienio vakarą surengtų išpuolių Paryžiuje „Prancūzijos tarptautinės operacijos bus tęsiamos“.

Papildyta 12.32 val.: Kaip praneša lemonde.fr, daugelis Paryžiaus parduotuvių šeštadienį nedirba. Tarp tinklų, kurie nutarė saugumo sumetimais uždaryti parduotuves, yra ir prabangių drabužių parduotuvės. Pavyzdžiui, Kering grupė, valdanti Gucci, Yves Saint Laurent ir Puma parduotuves.

Papildyta 12.00 val.: Paskelbtas gedulas 

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as paskelbė trijų dienų gedulą visoje šalyje. Jis taip pat įvardijo išpuolio organizatorius – vieną iš radikaliųjų islamistų organizacijų.

„Tai, kas vakar įvyko Paryžiuje, yra karo išpuolis. Šalis turi imtis atitinkamų sprendimų. Išpuolis, kurį įvykdė teroristinė armija „Daesh“. (...) Tai buvo suplanuotas, užsienyje paruoštas karo išpuolis. Tai buvo visiškai barbariškas išpuolis“, – po pasitarimo su aukščiausiais valstybės pareigūnais sakė F.Hollande‘as.

S.Baturos nuotr./Paryžius po teroro atakų
S.Baturos nuotr./Paryžius po teroro atakų

V.Putinas ragina vienytis kovoje su terorizmu

Maskva šeštadienį paragino tarptautinę bendruomenę vienytis kovoje su terorizmu po atakų Paryžiuje.

Naujausiais neoficialiais duomenimis, teroro Paryžiuje aukų skaičiai yra tokie: 128 žuvę, 250 sužeistų, pranešė Prancūzijos televizijos kanalas BFM TV, remdamasis miesto valdžia. Nurodoma, kad 98 sužeistųjų būklė yra kritiška.

„Norėčiau išreikšti nuoširdžiausią užuojautą asmeniškai Jums ir visiems Prancūzijos žmonėms dėl daugybės taikių gyventojų žūties per precedento neturinčią teroro aktų seriją Paryžiuje“, – sakoma Rusijos prezidento Vladimiro Putino telegramoje savo kolegai Prancūzijos lyderiui Francois Hollande'ui, nurodo Kremlius.

„Ši tragedija yra dar vienas barbariškos terorizmo esmės įrodymas ir iššūkis žmonijos civilizacijai, – sakoma Rusijos prezidento telegramoje. – Akivaizdu, kad reikia realaus tarptautinės visuomenės pastangų suvienijimo, siekiant efektyviai kovoti su šiuo blogiu“.

V.Putinas pažymi, kad Rusija yra pasirengusi „glaudžiai bendradarbiauti“ su Prancūzija, tiriant šiuos išpuolius.

Savo ruožtu Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas savo pareiškimu pritaria prezidento žodžiams: „Tragedija Paryžiuje reikalauja, kad mes visi vienytumėmės kovai su ekstremizmu ir pateiktume stiprų atsakymą teroristų veiksmams“.

Tuoj po išpuolių Paryžiuje Kremlius pareiškė užuojautą, smerkdamas „šlykščių“ išpuolių virtinę, „nežmoniškas žudynes“.

Papildyta 11.44 val: Artūras Zuokas kreipėsi į Vilniaus merą ir miesto tarybą su prašymu šeštadienio vakarą „Tris kryžius'“ ant Trijų kryžių kalną apšviesti Prancūzijos vėliavos spalvomis.

Papildyta 11.38 val.: Kol kas nežinomos nei teroristų, įvykdžiusių kruvinus išpuolius, tapatybės, nei tautybės. Iš viso aštuoni teroristai žuvo, septyni susisprogdino, vienas žuvo nuo pareigūnų kulkų. 

Papildyta 11.33 val.: Paryžiaus ligoninėse dėl penktadienio išpuolių gali pritrūkti kraujo. Visame mieste rengiamos skubios kraujo donorystės akcijos.

Papildyta 11.26 val.: Lemonde.fr skelbia išpuolių liudininkų informaciją, jog vienas iš automobilių, kuriais atvyko užpuolikai, buvo su belgiškais numeriais. Belgijos tarnybos šių duomenų kol kas nepatvirtino.

A.Merkel kviečia ministrus pasitarti dėl teroro aktų Paryžiuje

A.Vokietijos kanclerė Angela Merkel pranešė šeštadienį susitiksianti su ministrais aptarti virtinės išpuolių Paryžiuje bei pažadėjo „padaryti viską“, kad padėtų Prancūzijai kovoti su teroristais.

„Mes padarysime viską, kad padėtume medžioti (teroro išpuolių) kaltininkus ir kurstytojus, taip pat kautis kartu su šiais teroristais“, – sakė ji ir dar pridūrė, kad ji susitiks su ministrais aptarti „padėties Prancūzijos ir visų susijusių klausimų“.

„Mes, piliečiai, visada duosime aiškų atsakymą (teroristams), – pridūrė ji. – Mes žinome, kad mūsų laisvas gyvenimas yra stipresnis už terorą“.

„Pateikime šį atsakymą teroristams, gyvendami pagal savo įsitikinimus ir vertybes, vėl patvirtindami šias vertybes visai Europai, dabar labiau negu bet kada, – pasakė A.Merkel ir pridūrė prancūziškai, – mes verkiame kartu su jumis“.

Papildyta 11.23 val.: „British Airways“ vis dar vykdo skrydžius į Paryžių, tačiau perspėja keliautojus apie griežtesnes patikras Prancūzijos oro uostuose. Oro linijos pranešė, kad keleiviai, nenorintys šiuo metu keliauti į Paryžių, galės atidėti skrydžius kitai dienai artimiausiomis dviem savaitėmis arba užsisakyti kitą alternatyvų skrydį.

Papildyta 11.18 val.: Irano prezidentas H.Rouhani atšaukė kelionę po Europą po atakų Paryžiuje

Irano prezidentas Hassanas Rouhani šeštadienį atšaukė savo kelionę po Europą, kuri būtų tapusi pirmuoju šiitiškos respublikos lyderio vizitu Europoje per pastaruosius 10 metų, po virtinės atakų Paryžiuje, kurias jis vadina „nusikaltimais žmoniškumui“.

H.Rouhani turėjo šeštadienį susitikti Romoje su popiežiumi Pranciškumi, Italijos prezidentu Sergio Mattarella ir premjeru Matteo Renzi, o vėliau vykti į Prancūzijos sostinę.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas, kuris turėjo lydėti H.Rouhani, sakė valstybinei televizijai, kad dabar vadovaus šalies delegacijai, kuri Vienoje dalyvaus tarptautinėse derybose dėl konflikto Sirijoje.

Anksčiau buvo planuota, kad iraniečių delegacijai vadovaus užsienio reikalų ministro pavaduotojas Hosseinas Amiras Abdollahianas.

H.Rouhani pareiškė užuojautą Prancūzijos prezidentui Francois Hollande'ui po virtinės sprogimų ir šaudymų Paryžiuje, kur žuvo per 120 žmonių, paskelbė Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA.

„Irano žmonių, kurie patys yra tapę terorizmo aukomis, vardu griežtai smerkiu nusikaltimus žmoniškumui ir reiškiu užuojautą gedintiems Prancūzijos žmonėms bei vyriausybei“, – sakoma H.Rouhani pranešime.

M.J.Zarifas sakė, kad dėl atakų Paryžiuje derybos Vienoje tampa dar svarbesnės – pasaulio vyriausybės turi bendradarbiauti kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) ir kitais ekstremistais.

„Turime pasinaudoti galimybe, atverta šių nusikaltimų, kad koordinuotume veiksmus tarptautiniu lygmeniu, – pabrėžė jis. – Įvykiai Paryžiuje dar kartą rodo, kad terorizmas ir ekstremizmas yra tarptautinė grėsmė ir kad kovai su šiuo reiškiniu reikalingas tarptautinis bendradarbiavimas.“

Iranas ir Rusija yra pagrindiniai Sirijos režimo sąjungininkai, tačiau Damasko pajėgos kaunasi tiek su džihadistais, tiek su kitomis sukilėlių grupėmis, tarp kurių yra ir nuosaikioji opozicija, palaikoma Vakarų šalių.

Teheranas šiuo metu yra svarbus Irako sąjungininkas Bagdado kovoje su IS džihadistais, kontroliuojančiais dideles teritorijas šalies šiaurėje ir rytuose, bet Iranas nepriklauso JAV vadovaujamai tarptautinei koalicijai, bombarduojančiai IS objektus Irake ir Sirijoje.

Papildyta 11.00 val.: Prancūzų pareigūnai patvirtino, kad žuvusiųjų yra 128, dar 99 žmonės itin sunkiai sužeisti, skelbia naujienų agentūra „Reuters“. Tačiau CNN skelbia, kad žuvusiųjų yra 153. 

Paryžių sukrėtusiais išpuoliais taikytasi į šešis objektus, tarp kurių buvo ir picerija, ir stadionas. 

Išpuolių Paryžiuje vietos

Papildyta 10.55 val.: Paryžiuje situacija labai įtempta, gyventojai bijo išeiti iš namų, skelbia BBC. 

VIDEO: Paryžius gedi išpuolių aukų

Papildyta 10.31 val.: CNN praneša, kad policijai pavyko sulaikyti vieną įtariamą teroristą, kuris pareiškė esąs „Islamo valstybės“ narys. Sulaikytasis teigė, kad išpuolyje dalyvavo dar trys „Islamo valstybės“ kovotojai iš Sirijos. Anksčiau pranešta, kad vienas šaudžiusiųjų teatre rėkė, kad tai kerštas už tarptautinės koalicijos karinius veiksmus Sirijoje.

Taip pat pranešama, kad šeštadienį bus uždarytas Paryžiaus Disneilendas. 

Papildyta 10.07 val.: Saugumo sumetimais Paryžiuje imtasi ypatingų priemonių. Kaip praneša lemonde.fr, šeštadienį ir sekmadienį neveiks mokslo įstaigos, bibliotekos, baseinai. Be to, šiame regione nutarta atšaukti daugybę šeštadienį ir sekmadienį turėjusių vykti sporto varžybų.

Skelbiama, kad paryžiečiai atveria savo duris ir siūlo apsistoti po kraupių įvykių. 

Taip šeštadienio rytą atrodo viena iš išpuolio vietų: 

Išpuolio vieta Paryžiuje

Papildyta 10.05 val.: Po teroro Paryžiuje Pasaulio prekybos centro dangoraižis Niujorke nušvito raudona, balta ir mėlyna spalva

Niujorke stūksantis dangoraižis „One World Trade Center“, kuris yra aukščiausias pastatas Amerikoje, naktį iš penktadienio į šeštadienį nušvito raudona, balta ir mėlyna spalvomis, demonstruojant solidarumą su Prancūzija, kai per virtinę išpuolių Paryžiuje žuvo mažiausiai 120 žmonių.

Tai įtaigus JAV draugystės su Prancūzija ir palaikymo simbolis – Prancūzijos vėliavos spalvos nušvito ant aukščiausio Jungtinių Valstijų dangoraižio, kuris buvo pastatytas per 2001 metų rugsėjo 11-osios atakas sugriautų Pasaulio prekybos centro bokštų dvynių vietoje.

Šią 124 metrų aukščio pastato smailę galima matyti iš daugumos didžiausio Amerikos miesto rajonų, taip pat kitapus Hadsono upės esančiame Naujajame Džersyje.

„Šiandien ir ateinančiomis dienomis Niujorkas apšvies „One World Trade Center“ mėlynai, baltai ir raudonai, kai mes iškilmingai solidarizuojamės su Prancūzijos žmonėmis“, – sakė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo.

Šiandien ir ateinančiomis dienomis Niujorkas apšvies „One World Trade Center“ mėlynai, baltai ir raudonai, kai mes iškilmingai solidarizuojamės su Prancūzijos žmonėmis, – sakė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo.

„Prisidedame prie jų, gedėdami tų, kurie buvo nužudyti, ir melsdamiesi už tuos, kurie buvo sužeisti arba neteko mylimų žmonių. Ir mes stovėsime petys į petį su jais, reikšdami savo įsipareigojimus laisvam ir taikiam pasauliui“, – pridūrė jis.

Penktadienio vakarą prasidėjusi išpuolių banga Prancūzijoje buvo viena pražūtingiausių Vakarų šalyse nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų Niujorke, Vašingtone ir Pensilvanijoje.

Prancūzijos vėliavos spalvomis nušvito ir kiti pastatai Jungtinėse Valstijose, tarp jų ir San Fransisko rotušė bei viešbutis „Omni Hotel“ Dalase, Teksaso valstijoje.

Kitose Niujorko vietose išeiviai iš Prancūzijos susirinko aikštėje „Union Square“ išreikšti savo solidarumo su tautiečiais.

Apie pusšimtis tyloje sustingusių demonstrantų laikė savadarbius plakatus „Nebijokite“ („Don't be afraid“) ir „Melskimės už Paryžių“ („Pray for Paris“).

„Labai sunku nebūti Paryžiuje šiuo metu“, – sakė verslą JAV studijuojanti 22-ejų Anais Bourrut-Lacouture.

Įžymusis grafitistas Banksy savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ maldavo „Taikos Paryžiui“, įdėdamas piešinį, kuriame Eifelio bokšto kontūrai virto taikos simboliu. Šis vaizdas buvo pakartotas tūkstančius kartų.

To tapu Niujorko policijai paskelbta aukščiausia parengtis, žmonių susitelkimo vietose taip pat prie Prancūzijos misijos prie Jungtinių Tautų ir Prancūzijos konsulato dislokuotos kovos su terorizmu pajėgos.

Niujorko policijos departamento pareiškime nurodoma, kad policijos pajėgos stiprinamos dėl atsargumo ir žmonių saugumo užtikrinimo.

Papildyta 9.48 val.: Visame pasaulyje prie Prancūzijos ambasadų žmonės neša gėles, norėdami pagerbti kruvinojo penktadienio Paryžiuje aukas. 

Papildyta 9.09 val.: Prancūzija sustiprino sienų kontrolę, tačiau dauguma oro ir geležinkelio bendrovių vis dar tęsia savo veiklą. „American Airlines“ anksčiau paskelbė laikinai stabdanti skrydžius į Paryžių, tačiau kitos oro linijos dirba kaip įprasta. Traukinių eismas taip pat nesustojo, tarp jų ir – „Eurostar“. ​

Vaizdas traukinyje šeštadienio rytą

Papildyta 9.04 val.: Apie nukentėjusius lietuvius duomenų nėra 

Lietuvos užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia lapkričio 13 d. teroro išpuolius Paryžiuje. Šios barbariškos atakos prieš civilius žmones yra žiaurus išpuolis prieš žmoniją ir civilizaciją, teigiama išplatintame pranešime.

„Reiškiame nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų ir nukentėjusių artimiesiems, ir linkime stiprybės sužeistiems. Šių žiaurių teroro išpuolių organizatoriai ir vykdytojai turi būti nustatyti ir patraukti atsakomybėn. Lietuva solidarizuojasi su visa prancūzų tauta ir visais Prancūzijos gyventojais. Lietuva išliks tvirta ir patikima Prancūzijos ir visos tarptautinės bendruomenės partnerė kovoje prieš terorizmą“, – teigiama pranešime.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija kol kas neturi oficialių duomenų apie per atakas nukentėjusius lietuvius. 

Papildyta 9.59 val.: „Tai reiškia karą“, Prancūzijos žiniasklaida skelbia po šiurpių išpuolių virtinės Paryžiuje

„Šįkart tai reiškia karą“, – paskelbė dienraštis „Le Parisien“, Prancūzijos žiniasklaidai su siaubu, bet taip pat ryžtingai reaguojant į penktadienio vakarą sostinėje prasidėjusią pražūtingų išpuolių virtinę, nusinešusią bent 120 žmonių gyvybių.

Centro dešiniosios pakraipos dienraštis „Le Figaro“ laikėsi panašios pozicijos, skelbdamas apie „karą Paryžiaus centre“ po keliose Prancūzijos sostinės vietose įvykusių šaudynių, sprogdinimų ir įkaitų dramos.

Daugelis laikraščių ragino laikytis vienybės šalyje, dar neatsigavusioje po sausį surengtų džihadistų išpuolių, nusinešusių 17 žmonių gyvybių.

„Vardan tikrųjų praėjusios dienos kankinių, nekaltų aukų ir Respublikos Prancūzija sugebės išlikti vieninga ir priešintis kartu“, – pabrėžė „Le Parisien“.

„Teroristų barbariškumas“ peržengė „istorinę ribą“, rašo kairiosios pakraipos dienraščio „Liberation“ vadovas, ragindamas Prancūziją išlikti ryžtingą.

„Neįmanoma nesusieti šių kruvinų įvykių su mūšiais, vykstančiais Artimuosiuose Rytuose. Prancūzija atlieka ten savo vaidmenį. Jis privalo tai tęsti net nemirktelėdama“, – laikraščio vedamajame pažymėjo vyriausiasis redaktorius Laurent'as Joffrinas. 

VIDEO: Prancūzijos žiniasklaida po kruvinojo penktadienio

Sporto dienraščio „L'Equipe“ naujausio numerio pirmasis puslapis buvo juodos spalvos su vienintele antrašte – „L'Horreur“ („Siaubas“).

Laikraščiai nedelsdami susiejo šiuos įvykius su sausį įvykdytomis atakomis prieš satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“ ir vieną žydų maisto parduotuvę, nusinešusiomis 17 žmonių gyvybių, kurios išprovokavo pasaulinę solidarumo bangą, kurios šūkiu tapo „Je suis Charlie“ (Aš esu „Charlie“).

„Mes esame „Charlie“. Mes esame Paryžius!“ – skelbė regioninis dienraštis „Republique des Pyrenees“.

Papildyta 8.47 val.: Socialiniuose tinkluose internautai reiškia užuojautą su grotažyme #MelskitėsužParyžių (#Prayforparis – angl.). Be to, plinta ir „Peace“ ženklas, kurio viduryje – Eifelio bokštas. Šį ženklą sukūrė menininkas Jeanas Jullienas. 

Socialiniuose tinkluose plinta taikos ženklas

Naujausiais duomenimis, 80 žmonių žuvo Bataclan koncertų salėje. Šis skaičius gali augti. Kiti žuvo per sprogimus prie Nacionalinio stadiono – Stade de France, kur buvo žaidžiamas draugiškas mačas tarp Prancūzijos ir Vokietijos, ir atakas miesto centre. 

VIDEO: Kruvinas penktadienis Paryžiuje: virtinė atakų ir daugybė aukų

Pranešama, kad aštuoni teroristai žuvo vykdydami išpuolius. Septyni jų, detonavę mirtininkų diržus, vienas žuvo nuo policijos pareigūno kulkos. Skelbiama, kad teroristų gali būti pasklidusių po visą šalį. 

Prancūzija paskelbė nepaprastąją padėtį šalyje ir uždarė sienas.

Paryžiečių prašoma likti namuose. Į Paryžių skubiai išsiųsta 1500 Prancūzijos kariuomenės karių.

Penktadienio įvykių chronologiją rasite ČIA. 

VIDEO: Sprogimas Paryžiuje draugiškų rungtynių tarp Prancūzijos ir Vokietijos metu.
VIDEO: Barackas Obama išreiškė paramą Prancūzijai
VIDEO: Kruvinasis penktadienis Paryžiuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius