Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EŽTT pripažino Turkiją kalta dėl žodžio laisvės pažeidimų

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) antradienį išaiškino, kad Turkija pažeidė dviejų mokslininkų žodžio laisvę, patraukdama juos baudžiamojon atsakomybėn dėl jų paskelbtos ataskaitos apie mažumų padėtį.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / ZUMAPRESS.com

Ibrahimas Kaboglu ir Baskinas Oranas 2005 metais buvo apkaltinti „neapykantos kurstymu“ ir „nepagarba valstybinėms teismų institucijoms“ po to, kai paskelbė savo tyrimo ataskaitą, kurioje išryškintos mažumų apsaugos problemos Turkijoje ir kuri išprovokavo įnirtingas diskusijas šalyje.

Nors 2008 metais Turkijos teismas mokslininkus išteisino, EŽTT, į kurį jie kreipėsi 2007 metais, išaiškino, kad jų teisė į išraiškos laisvę buvo pažeista, nepaistant Turkijos teismo paskelbto išteisinamojo nuosprendžio.

Dvejus metus trukęs teismo procesas suvaržė jų laisvę reikšti mintis ir „neišvengiamai“ darė spaudimą mokslininkams, vertė taikyti savicenzūrą, nusprendė septyni teismo teisėjai.

EŽTT taip pat nurodė Turkijai atlyginti abiem mokslininkams padarytą žalą, sumokant jiems 2 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius