Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

F.Hollande'as piktinasi Rusijos „sisteminiu trukdymu“ JT dėl Sirijos

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as trečiadienį pasmerkė Rusijos „sisteminį trukdymą“ Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai, kai Maskva vetavo rezoliuciją dėl septynių dienų paliaubų Sirijos Alepo mieste.
Francois Hollande'as
Francois Hollande'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusija vetavo Prancūzijos palaikomą rezoliuciją antradienį Niujorke. Nuo konflikto Sirijoje pradžios 2011 metų kovą Maskva jau šeštą kartą blokavo su konfliktu Sirijoje susijusias JT Saugumo Tarybos rezoliucijas. Šįsyk Rusijos poziciją palaikė Kinija.

„Rusijos sisteminis kliudymas remia Basharo al Assado režimo griaunamąjį užmojį, dėl kurio nukenčia beginkliai civiliai“, – sakoma F.Hollande'o biuro išplatintame pranešime.

Sirijos kariuomenė trečiadienį užėmė Alepo senamiestį, o atakuojami sukilėliai atsitraukė. Dabar vyriausybės pajėgos jau yra užėmusios tris ketvirtadalius opozicijos kontroliuotos šio karo nualinto miesto teritorijos.

Prancūzijos ambasadorius JT Francois Delattre’as antradienį Rusiją apkaltino „apsisprendus užimti Alepą, kad ir kokia būtų žmogiškoji kaina“.

Rezoliucijos projekte, kurį palaikė Prancūzija, Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė, buvo reikalaujama, kad „visos Sirijos konflikto šalys nutrauktų bet kokias atakas Alepo mieste“.

Be to, šalys buvo raginamos „leisti rūpintis humanitariniais poreikiais“ – tai yra, leisti pagalbos darbuotojams atvykti padėti apsiaustose teritorijose įstrigusiems dešimtims tūkstančių gyventojų.

Diskusijos Saugumo Taryboje paruošė sąlygas savaitei tarptautinių derybų dėl Sirijos konflikto.

Vakarų ir Artimųjų Rytų lyderiai, remiantys nuosaikiąją Sirijos opoziciją, susitiks Paryžiuje šeštadienį, o JAV ir Rusijos pareigūnai susitiks Ženevoje antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius