-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F.Hollande'as: Prancūzija ir JAV dar intensyviau smūgiuos džihadistams Sirijoje ir Irake

JAV prezidentas Barackas Obama savo kolegai Prancūzijos prezidentui Francois Hollande'ui antradienį pasakė, kad Jungtinės Valstijos stoja greta Prancūzijos kovoje su terorizmu. Abi šalys rengs dar intensyvesnius antskrydžius prieš grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) ir rems su ja kovojančius jėgas Sirijoje bei Irake, sakė Prancūzijos prezidentas.
Francois Hollande'as ir Barackas Obama
Francois Hollande'as ir Barackas Obama / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Nous sommes tous Français” (mes vis esame prancūzai), – tarė prancūziškai B.Obama, priėmęs Baltuosiuose rūmuose svečią, atvykusį tartis, ką daryti su „Islamo valstybės“ keliama grėsme.

„Mes esame čia, kad paskelbtume, jog Jungtinės Valstijos ir Prancūzija vieningai ir visiškai yra solidarios, kad teroristai ir juos siuntusieji būtų patraukti atsakomybėn, o mūsų valstybės būtų apgintos“, – sakė jis.

B.Obama dar pareiškė, kad amerikiečių neišgąsdins teroro išpuoliai.

„Amerikiečių neįbauginsi“, – sakė jis per spaudos konferenciją kartu su Prancūzijos prezidentu, kuris siekia tarptautinės paramos kovoje su ekstremistų grupe, kuri lapkričio 13 dieną Paryžiuje nužudė 130 žmonių.

Smūgiuos intensyviau

Po susitikimo su JAV prezidentu Baracku Obama, ragindamas imtis „nenumaldomo“ bendro atsako, F.Hollande'as nurodė, kad abi šalys rengs „daugiau smūgių ir Sirijoje ir Irake, plės veikimo sritį, stiprins žvalgybą ir dalinsis informacija apie taikinius“.

B.Obama pažymėjo, kad NATO narė Turkija turi teisę ginti savo oro erdvę, kai Turkijos pajėgos numušė į šią erdvę iš Sirijos įskridusį Rusijos naikintuvą.

„Turkija, kaip ir bet kuri šalis, turi teisę ginti savo teritoriją ir savo oro erdvę“, – pasakė B.Obama.

Ir F.Hollande'as, ir B.Obama perspėjo, kaip pavojinga būtų bet kokia eskalacija po šio incidento, kai buvo numuštas Rusijos lėktuvas, nes nerimaujama, kad šis susirėmimas ore gali smarkiai padidinti įtampą tame neramiame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius