Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

F.Hollande'as viliasi, kad britai prieš referendumą prisimins glaudžius ryšius su Europa

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as trečiadienį išreiškė viltį, kad britai „prisimins“ glaudžius ryšius su Europa, kai birželio 23 dieną balsuos referendume dėl narystės Europos Sąjungoje.
Francois Hollande'as
Francois Hollande'as / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tebesame susivieniję kaip ir visada buvome“, – sakė F.Hollande'as po pirmosios kelionės ilgiausiu pasaulyje geležinkelių tuneliu per atidarymo Šveicarijoje ceremoniją.

Ji sakė tikįs, kad britai „prisimins tą artumą, kai ateis diena“ balsuoti.

Kovo mėnesį F.Hollande'as perspėjo, kad Jungtinės Karalystės pasitraukimas „Brexit“ iš 28 narių bendrijos, turėtų įtakos „daugelyje sričių“, taip pat ir Europos rinkai, finansų sektoriui ir dvišaliams ekonominiams santykiams.

Trečiadienį F.Hollande'as palygino 57 km ilgio po Šveicarijos Alpėmis atidaryto Pagrindinio Gotardo tunelio (Gotthard Base Tunnel, GBT) statybą su kitu didžiu šiuolaikiniu projektu – Lamanšo tuneliu.

1994 metais atidarytas pastarasis 50 km ilgio tunelis sutrumpino kelionės greituoju traukiniu tarp Londono ir Paryžiaus laiką iki mažiau nei trijų valandų – abi sostinės tapo artimesnės, stiprėjo ryšiai verslo, turizmo ir kultūros srityse.

„Niekas neįsivaizdavo, kad vieną dieną bus įmanoma tokia kelionė iš Prancūzijos į Angliją“, – sakė F.Hollande'as.

Pirmadienį laikraščio „Guardian“ paskelbta apklauso rodo, kad trauktis iš ES linkę 52 proc. apklaustųjų, o likti – 48 proc. Panašios tendencijos stebimos ir kitose apklausose.

Štai „Financial Times“ apžvalga rodo, kad likti Europos Sąjungoje norinčiųjų bus daugiau, bet skirtumas sumažėjo iki trijų procentų, kai prieš savaitę dar buvo šeši procentai.

Referendumo baigties neapibrėžtumas paveikė svaro sterlingų kursą, kuris antradienį smuktelėjo vienu procentiniu punktu JAV dolerio ir euro atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius