Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ uždarius Čečėnijos lyderio R.Kadyrovo paskyrą šis tvirtina ja nebesinaudosiantis

„Facebook“ užblokavus į JAV sankcijų Rusijai sąrašą įtraukto Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo paskyrą, šis pareiškė, kad neketina grįžti į šį socialinį tinklą, nors jame susikūrė kitą puslapį.
Ramzanas Kadyrovas.
Ramzanas Kadyrovas. / „Scanpix“/AP nuotr.

Čečėnijos lyderis yra aktyvus socialinių tinklų naudotojas ir savo paskyrose skelbia daug nuotraukų – pavyzdžiui, kuriose jis matomas glostantis savo katiną arba kilnojantis sunkumus – taip pat komentarus visokiomis temomis, įskaitant liaupses Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Taigi, kai gruodžio 23-ąją R.Kadyrovo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyros, turėjusios apie 4 mln. sekėjų, buvo netikėtai išjungtos, tai išprovokavo audringas diskusijas tarp Rusijos socialinių tinklų vartotojų.

Pats R.Kadyrovas tvirtino šio blokavimo nesureikšminąs.

„Atsakingai pareiškiu, kad iš principo nesiruošiu grįžti į „Facebook“. Nauja paskyra (su ankstesniu adresu) yra sukurta įgalioto asmens man nedalyvaujant, su vieninteliu praktiniu tikslu – kad nebūtų sukurtas dar vienas klonas ir kad jis nebūtų naudojamas kokioms nors reklamos akcijoms, provokaciniams tikslams arba banaliam trolinimui tinkle“, – R.Kadyrovas paskelbė savo neseniai atidarytame kanale susirašinėjimo sistemoje „Telegram“.

Vašingtonas svarbų Kremliaus sąjungininką R.Kadyrovą laiko atsakingu už žudymą ir kankinimus. Anksčiau šį mėnesį JAV Iždo departamentas paskelbė jam finansines sankcijas pagal 2012-aisiais priimtą vadinamąjį Magnitskio įstatymą.

Rusijos valstybinė žiniasklaidos ir ryšių rinkos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ pateikė „Facebook“ užklausą, kodėl R.Kadyrovo paskyra buvo užblokuota.

„Facebook“ patvirtino, kad pašalino R.Kadyrovo paskyras, nes jis yra įtrauktas į asmenų, kuriems JAV taiko sankcijas, sąrašą, tad kompanijai yra teisiškai įpareigota imtis atitinkamų priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius